Kalle Hemlin och Andreas Lindberg FK Sala målskyttar mot Ullvi SK. Foto: Ove Eriksson


4 år sedan

Tredje raka för FK Sala på stekhett Hamre

Ny seger för FK Sala på lördagen och nu har de toppkänning i division 7 Västmanland. Det var väldigt varmt på konstgräset på Hamre IP när FK Sala vann med 2-1 (1-0).
Målskyttar Kalle Hemlin på en frispark och Andreas Lindberg efter en lång frispark av Jonathan Pierrou.
– En riktig krigarseger i stekande hetta, hela laget gör en kämpamatch, säger Anton Hagman i FK Sala.

 

FK Sala spelade borta på lördagen mot Ullvi SK i division 7 Västmanland. Ett lag som ännu inte tagit någon poäng och så blev det nu också.
Det var stekande hett på Hamre IP och ännu värre var det säkert under fötterna på spelarna, matchen spelades nämligen på konstgräs.

Första halvleken var FK Sala det bästa laget och efter en kvart så ger det resultat. De får en frispark strax utanför straffområdet och innan Ullvi SK hann begära avstånd så hade Kalle Hemlin prickskjutit in 1-0 till FK Sala.

Det är mest FK Sala resten av halvleken också. Mycket såg bra ut i både försvar och mittfält men den sista passningen innan avslut missades ofta.
Ullvi SK hade också en bra målvakt som tog hand om resten.

I den andra halvleken är det Ullvi som är det bättre laget. De slet i värmen för en kvittering och den kommer också i mitten av halvleken på en omställning.

Med en dryg kvart kvar av matchen slår Jonathan Pierrou en frispark från mittlinjen. Den letar sig fram till Andreas Lindberg som sätter 2-1.
Andreas är inlånad för dagen från samarbetsklubben Ransta IK, även Robin Eriksson från Ransta IK fanns med.

Efter ledningsmålet har Ullvi flera gyllene tillfällen att kvittera. Två stolpträffar och en i ribban med kalabalik som följd, men FK Sala kunde rida ut den stormen.
Även FK Sala har chanser på slutet. Sam Larsson är ensam med målvakten men sätter den utanför. Kalle Hemlin har öppet mål men missar.
Resultatet 2-1 till FK Sala står sig tiden ut och två tröttkörda och törstiga lag kliver av Hamre IP.
– En riktig krigarseger i stekande hetta, hela laget gör en kämpamatch men lite plus till Jonathan Pierrou och Andreas Lindberg, säger Anton Hagman i FK Sala.

Nästa match för FK Sala spelas dem 16 juni “hemma” på Lärkan mot Hökåsen BK.

 Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning