Eric Boström lämnar Norrby SK. Foto: Sala-Heby Fotboll


4 år sedan

Boström lämnar NSK – skrivit på för Sala FF

En prestigevärvning för Sala FF samtidigt som att det är ett tungt tapp för Norrby SK.
Eric Boström har skrivit på för division 3-serieledaren och lämnar omedelbart.
– Jag känner att jag vill få ut mer än vad som varit möjligt i år med Norrby, säger “Bosse”.

 

Efter en succésäsong förra året som ledde till serieseger i division 5 och en överlägsen skytteligavinst med 50 mål var det inte många som trodde att Eric Boström skulle följa med NSK till division 4 utan istället prova lyckan högre upp i seriesystemet.

Men trots provspel i några klubbar stannade Boström kvar i NSK, fram tills nu.
Gårdagens 1-1-match mot IFK Västerås blev hans sista i den blåa tröjan. Nu byter han till Sala FF:s röda.
– Jag har väl under hela året egentligen känt att jag vill få ut mer än vad som varit möjligt i år med Norrby, mycket på grund av att vi inte haft en plan att vara på och lite andra omständigheter. Sedan när man väl tagit beslutet är det svårt att motivera sig och det känns rättvist mot alla att göra övergången klar så fort som möjligt, säger Eric Boström.

Det har varit en rörig start på säsongen för Norrby SK. På grund av att vildsvin bökat upp Norrbyliden har de inte haft någon ordentlig hemmaplan, samtidigt har poängskörden varit skral.
Efter nio omgångar ligger NSK precis ovanför nedflyttningsstrecket och har endast vunnit en match i år.
– Att vi startat serien dåligt är egentligen inte problemet, utan det hänger ihop med att allt runt omkring varit lite rörigt där saker lösts från dag till dag. Det har tagit mycket fokus.

Istället för bottenstrid i division 4 blir det nu toppstrid i division 3 då Sala FF toppar sin serie.
– Att Sala leder serien hade inget med valet att göra, men självklart ska det bli kul att slåss i toppen, säger Eric Boström som är spelklar för sin nya klubb till toppmötet mot Sandvikens AIK kommande onsdag, 26 juni.

Sala FF:s lagledare Jens Eriksson är nöjd med nyförvärvet.
– Vi är jättenöjda att Eric vill spela med Sala FF. Det är ingen hemlighet att han stått högt på listan av spelare vi har varit intresserade av. Han behöver ingen närmare presentation som spelare, framförallt hans offensiva spel och hans näsa för mål är ju vida känt i den lokala fotbollen. Han har sett bra ut på träningarna och kommer att spetsa till konkurrensen ytterligare i truppen.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.