Morgongåva SK:s Emma Nivala Allfjord. Foto: Minna Timonen


6 månader sedan

Snöplig förlust för Morgongåva SK – “Oavgjort hade varit rättvist”

Underläge med två mål i halvtid mot Östhammar IF:s andralag i damfemman för Morgorgongåva SK, 1-3. Reducering och kvittering i andra halvleken men hemmalaget kunde avgöra kort tid före slutsignalen. Slutresultat 4-3 till Östhammar.
– Oavgjort hade varit rättvist. Det är ändå inte några deppiga tjejer som bara har väldigt roligt där ute på planen, säger Patrik Carlsson i MSK.

 

Morgongåva SK började matchen på söndagen väldigt bra men åker på en omställning efter tio minuter och kommer i underläge 0-1 oförtjänt.
Men några hängande huvuden kunde man inte märka på Gåvantjejerna. Åsa Norën får ett friläge men en försvarare lyckas till slut komma ifatt och det blir inget av den situationen.
Istället blir det en ny omställning och plötsligt står det 0-2.

Reducering kommer genom en straff som Evelina Hallberg sätter till 1-2. Östhammar kan återigen gå ifrån till en tvåmålsledning alldeles i slutet av första halvleken.
– Det är absolut inte rättvist med underläge 1-3, säger tränare Patrik Carlsson i halvtidspausen.

Det var ett frustrerat Morgongåva SK i pausen som kom ut till andra halvleken revanschsuget.
MSK reducerar till 2-3 genom Wilma Ejnarsson och sedan kommer kvitteringen till 3-3. Emma Nivala Allfjord från längst ut i hörnet av straffområdet lyfter in bollen som tar i ribban innan den går in.
Snyggt mål!

MSK har sedan Östhammar i brygga men det räcker ändå inte, sju minuter före slutsignalen gör hemmalaget 4-3 och Morgongåva SK får inkassera en förlust.
– Oavgjort hade varit rättvist. Det är ändå inte några deppiga tjejer som bara har väldigt roligt där ute på planen, säger Carlsson.

Hela laget ska ha beröm för genomförandet av matchen.
Nu är det bara två matcher kvar på den långa säsongen för tjejerna.
Vissa av dem har aldrig spelat elvamannafotboll innan den här säsongen, de kom direkt från niomanna.

Nästa söndag hemmamatch mot Örsundsbro IF och sedan avslutningen borta mot serieledaren Ullfors IK den 6 oktober.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning