Tärnsjö IF. Foto: Privat


4 månader sedan

Tärnsjö IF avslutade säsongen med en seger

För tredje gången denna säsong fick Tärnsjö IF:s damer segerjubla.
I den sista omgången av division 5 västra blev det seger med 4-2 på bortaplan mot Örsundsbro IF.
– Det är så klart så man vill avsluta säsongen, säger tränaren Patrik Sjöberg,

 

Ni har kunnat läsa om Morgongåva SK:s uppryckning i damernas division 5 västra. Men de är inte ensamma, även Tärnsjö IF har utvecklats under året och kunde kröna det med en seger i säsongens sista match: 4-2 borta mot Örsundsbro.
– Det är så man vill avsluta. Det betyder lite vind i seglet inför vintern, säger Patrik Sjöberg.

Mot Örsundsbro kom TIF:s 1-0-mål i den 28:e minuten genom lagets notoriske målskytt Johanna Vikander. Men hemmalaget var inte nöjd och kvitterade omgående till 1-1 som också blev halvlekens sista mål.

Knappa kvarten in i den andra halvleken tog TIF åter ledningen, den här gången via Kina Sedvall. Men återigen kvitterade Örsundsbro.
Men Tärnsjö skulle gå segrande ur den här kampen och gjorde det via två mål av de tidigare målskyttarna i matchen. Både Johanna Vikander och Kina Sedvall blev alltså tvåmålsskyttar.

– Den stora skillnaden nu är att vi fått till det offensivt nu på slutet. Vi vågar släppa defensiven, där har vi inte riktigt haft balansen förut. Nu när vi vinner bollen så är det mer folk som följer med offensivt, säger Patrik Sjöberg som vill nämna vikarierande målvakten Frida Lundquist som i vanliga fall spelar ute.

Segern till trots, det blev en jumboplats i division 5 västra.
– Första målet var att få ihop ett lag och det har vi ju lyckats med. Sedan har det varit en bra utveckling på tjejerna och bra uppslutningen på träningarna.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning