Östervåla IF. Foto: Niclas Bergvall


1 år sedan

Fulltid: Framgångarna uteblev för Östervålas herrar

Efter ett par tunga år för Östervåla IF:s herrar skulle 2019 blev vändpunkten då Tim Torstensson tog över som spelande tränare och samtidigt fick med sig lite nytt blod in i truppen.
Men riktigt så blev det inte och det blev åter en placering på den nedre halvan av division 6 västra.
– Tabellmässigt är det väl nära till hands att säga att säsongen är underkänd, säger lagledaren Måns Jansson.

 

Säsongen 2017 kom Östervåla IF sist i division 5 efter att ha avancerat till den divisionen året innan. 2018 blev det en bottenplacering i division 6 men ÖIF var ändå långt ifrån att åka ur.

2019 var året som föreningens herrlag skulle få skjuts uppåt igen. Bland annat rekryterades skyttekungen Tim Torstensson som spelande tränare.

Tim levererade och smällde in inte mindre än 29 mål och vann skytteligan, men som lag blev det inget lyft för Östervåla IF som slutade sjua i tabellen, 19 poäng bakom seriesegraren IK Hinden.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det är svårt att betygsätta idrottsprestationer på den här nivån. I grunden handlar det ju om mycket mer än siffrorna i en sluttabell. Om man ser det tabellmässigt så är det väl nära till hands att säga att säsongen är underkänd. Samtidigt finns det positiva saker att ta med sig också tycker jag, analyserar lagledaren Måns Jansson.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Andra förväntade sig kanske att vi skulle vara ett topplag. Det var aldrig en uttalad målsättning från vår sida. Vi visste att serien skulle bli mycket tuff, med många bra lag. Sen vill man ju alltid göra det så bra som möjligt i varje match, och där har vi vid flera tillfällen inte kommit upp i den nivå där vi vill vara.

Vad har fungerat bäst?
– När spelet funkat har vi gjort väldigt bra insatser som lag. Annars är det mest positiva att vi, framförallt i våras, hade mycket folk och bra fart på träningarna. Tycker även att Tims insats som tränare bör framhållas.

Vad har fungerat mindre bra?
– Vi vann bara två matcher på ”Lunda” i år, så hemmaspelet har ju inte fungerat som det borde. Sedan är det ju det gamla vanliga problemet med att antalet spelare på träningarna blir färre och färre under hösten, vilket naturligtvis även påverkar insatserna under match.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Tim gör det naturligtvis sjukt bra med 29 mål och vinner skytteligan. Vill även lyfta fram Peter Jansson Pettersson och Jesper Norstedt som jag tycker varit bra under hela säsongen. Kul också med flera yngre spelare som visat framfötterna, framförallt Kalle Eriksson.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Spelmässigt svarar jag Hinden borta och Harbo borta. I övrigt hemmamatchen mot Harbo. Kul och viktigt för den lokala fotbollen med såna arrangemang.

Blir du/ni kvar som ledare?
– Jag kliver av. Vi kommer att diskutera en eventuell fortsättning på Tims tränaruppdrag under de kommande veckorna. Därefter följer diskussioner med de övriga ledarna, avslutar Måns Jansson.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning