Anders Lind. Foto: Sala-Heby Fotboll


1 år sedan

“Lindan” jubilerar som materialförvaltare – 30:e säsongen

Det är ett stort jubileum i Heby AIF den här säsongen, Anders “Lindan” Lind gör sin 30:e säsong som materialförvaltare i klubben.
Det blir nog ett antal till och får han ihop 20 till så blir det säkert en staty nere vid Tegelvallen. Blir det någon Lindan-fest tro?

 

Vi har skrivit om föreningar som jubilerar det här året, men det är även personer som jubilerar.
En av dem är Anders “Lindan” Lind som redan är en ikon i Heby AIF. Han gör nämligen sin 30:e säsong som materialförvaltare i klubben.

Trettio år en lång tid. Säkert över 1000 matcher och hundratals spelare och ledare har passerat revy i Haif, men “Lindan” finns kvar. Känner vi den inbitne Leksingen så blir det många år till.

Det var Roy Andersson, kompis till “Lindan” och spelare i Heby AIF på den tiden, som fick in honom som ”mattris”.
I början delade han jobbet med sin kompis “Bertan” Forsgren som också var hans arbetskamrat på tegelbruket i Vittinge. “Bertan” gick tragiskt bort för några år sedan.

När vi intervjuade dig för ett par år sedan sa du att du blivit lovad hjälp som materialförvaltare, hur har det gått med det?
– Nej, det har inte kommit in någon. Jag har ju svårt att vara med hela tiden för jag jobbar en del helger också, säger 54-åringen.

Det är ett riktigt ungt lag som du ska serva den kommande säsongen, ser du några kommande stjärnor?
– Det är svårt att säga men det är det säkert. Bland de “äldre” är det väl bara Jonas Ahlin kvar. Eventuellt hans brorsa Linus kanske. Sedan är det väl Jonas Warnberg, om han nu ska spela.

Inga derbyn och resor till Norrland i serien, vad tycker du om det?
– Väldigt synd med att det inte blir några derbyn. Det är trevligare arenor och mer välkomnande i Norrlandsserien så vi får stå ut med att det blir några mil extra i buss.

Har ni kört igång träningarna?
– Ja, de kör inomhus men jag har inte varit med något än. Jag var med på upptaktsmötet så alla de unga fick se vem jag var.

Det är ju ett stort jubileum för dig i år när du gör din 30:e säsong som materialförvaltare. Det borde väl bli en stor “Lindan-fest” under säsongen?
– Man kan ju hoppas på det, säger Anders “Lindan” Lind lugnt.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning