Jonatan Agemalm Ingarv Ransta IK Foto: Ove Eriksson


1 år sedan

Dimmig premiärmatch för Ransta IK i DM slutade i moll

Det blev ingen poäng för Ransta IK i DM-matchen mot IFK Västerås på bortaplan på lördagskvällen. Dimman låg tät över Iver Arena i Västerås där IFK Västerås var det bättre laget i första halvleken.
Men i andra jämnade Ransta IK ut spelet, men seger för IFK Västerås med 3-1 (2-0). Målskytt för Ransta IK var Jonatan Agemalm Ingarv.
– Vi var som ystra kalvar på grönbete, säger Ransta IK:s tränare Tobias Pettersson om första halvleken.

 

Idag, lördag, startade DM för nyblivna division 4-laget Ransta IK. De spelar i grupp 1 som endast innehåller tre lag eftersom Hallstahammars SK har hoppat av turneringen. IFK Västerås och IK Oden är de andra klubbarna i gruppen.

Vinnaren av gruppen får möta Fagersta Södra i kvartsfinal. Tvåan får superettalaget Västerås SK i kvarten. De som hamnar på tredje plats är utslaget från DM för den här säsongen.

Först ut var IFK Västerås som tog emot Ransta IK på Iver Arena i Västerås. Det är det tredje namnet på arenan som först hette Swedbank Park Arena och döptes om till Solid Park Arena.
Nu är det Iver som gäller. En arena som var insvept i dimma så att det var svårt att se från den ena målburen till den andra.

Matchen tog IFK Västerås hand om i den första halvleken och Ransta IK kom upp i ett fåtal tafatta försök till anfall. Det var IFK för hela slanten och tursamt tar de ledningen med 1-0 efter en dryg halvtimme. Ranstas målvakt schabblar till det och tappar in bollen.
Någon minut före halvtidsvilan ökar de på till 2-0. En genomskärare från backlinjen passerar många Ranstaspelare och en IFK:are kommer fri med Hellman och skjuter otagbart till tvåmålsledning för hemmalaget.
– Vi var som ystra kalvar på grönbete, säger Ransta IK:s tränare Tobias Pettersson om första halvleken.

Efter pausen jämnade Ransta IK ut spelet och kommer upp i lite halvchanser. Det ger också resultat när Ransta i den 72:a minuten reducerar till 1-2 genom Jonatan Agemalm Ingarv.
Hur målet gick till var lite svårt att se från läktaren i den tjocka dimman.

De sista 20 minuterna är jämna med ett fåtal avslut från båda håll. IFK Västerås gör ett mål till som kommer efter en försvarsmiss och Ransta IK får inkassera en förlust med 1-3 i säsongens första match.
– Andra halvlek är godkänd för vår del. Motståndaren har spelat några matcher redan och tränat tre gånger i veckan på konstgräset. Vi har fyra tillfällen på konstgräs och det var vår första match för säsongen. Det finns mycket vi måste träna på, säger Tobias Pettersson.

Nästa match för Ransta IK spelas den 19 mars mot IK Oden på hemmaplan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning