Balen Nouri premiärskytt för Sala FF. Foto: Ove Eriksson


2 år sedan

Hett när Sala FF tog en poäng i premiären mot Syrianska IF Kerburan

Äntligen är fotbollen igång och först ut bland de lokala lagen var Sala FF som på bortaplan mötte Syrianska IF Kerburan på söndagen. I stekande sommarsol och inte en skuggig plats på arenan spelade lagen oavgjort 1-1 (1-0) Balen Nouri gjorde Sala FF:s mål efter en fin löpning på en långboll från Abbe Mahad Omar.
– Ett rättvist resultat, säger tränare Jakob Eklund.

 

Då var premiären för Sala FF överstökad. Bortamatch på Wenströmska IP i Västerås och motståndare var Syrianska IF Kerburan.
Det var en premiär i stekande hetta och ingen publik på plats. Hemmaklubben hade rustat med väldigt många matchvärdar, ett 20-tal som skulle se till att ingen publik kom in på arenan.
Cirka 15 åskådare satt utanför arenan i skogskanten, varav tre från Sala som vi kunde se.

Det var två spelsugna lag som äntrade planen och Syrianska höll i bollen från början och rullade runt. Sala FF hade dock bra kontroll på deras försök att komma till avslut.
Efter en kvart kommer Sala FF in i matchen. Baban Nouri och James Papa Yeboah har fina möjligheter att ge Sala FF ledningen.

Syrianska har också möjligheter till ledningsmål men Bader Mahfouz i målet tar hand om de avsluten. Baban Nouri har ett distinkt skott strax över ribban efter en halvtimme.
Strax innan det blåste domaren av för en välbehövlig vattenpaus.
Sala FF är väldigt nära en frilägesutvisning med tio minuter kvar men domaren frikänner.

Minuten före halvtidsvilan tar Syrianska ledningen på en nick. Spelarna i Sala FF är upprörda och vill ha det till offside. James Papa Yeboah klagade för mycket tyckte domaren och belönades med ett gult kort.
Ett snöpligt mål i en annars jämn första halvlek.

Den andra halvleken är lika jämn som den första. Båda lagen har chanser att göra mål. Syrianska drar på sig flera gula kort när Sala FF kommer upp i sina omställningar.

Drygt 20 minuter är det kvar på matcher när Abbe Mahad Omar slår en lång boll som Balen Nouri får tag på. Han gör en försvarare och placerar bollen snyggt bakom målvakten.
Kvitterat till 1-1 och några fler mål bli det inte i matchen. Det saknas inte chanser de sista 20 heller. Båda lagen hade kunnat avgjort matchen. Det oavgjorda resultatet får anses rättvist.
– Visst är det väl lite surt att inte vinna men en poäng i premiären på bortaplan är okej, säger tränare Jakob Eklund.

Det kändes rättvist eller hur?
– En jämn första halvlek, de trillade boll men vi hade kontroll.

De får ett psykologiskt mål precis i slutminuten av första halvlek?
– Ja, och de får energi av det. Det hade varit bättre att gå in med 0-0 i paus. Vi var värda att få vår kvittering och det var nog rättvist med oavgjort, avslutar Jakob Eklund.  • Betyg   Ferat Ucmaz
  • Betyg   Rasmus Hedlund Aldén
  • Betyg   James Papa YeboahTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning