Marcus Hellman målvakt i Ransta IK hade en svettig eftermiddag mot VIK Foto: Ove Eriksson


2 månader sedan

VIK ett nummer för stort för skadedrabbat Ransta IK

Det blev en stor och tung förlust för Ransta IK borta mot VIK i fyran. Segersiffrorna blev hela 7-0 (1-0) till VIK. Det var ett Ransta IK som saknade många spelare i startelvan från senaste omgången och två blev skadade i matchen.
– Vi stod upp bra i första halvleken men den andra är inte bra där vi kollapsar efter 3-0, säger tränare Tobias Pettersson

 

På lördagseftermiddagen spelade Ransta IK sin tredje match i division 4 Västmanland. På Apalby i Västerås stod VIK för motståndet.

VIK satte full fart från första sekunden och pressade Ransta IK. Ett bra försvarsspel i första halvleken och dåligt riktade avslut från VIK resulterade endast i ett mål för hemmalaget som kom redan i den tionde minuten.
– Jag tycker vi stod upp bra i den första halvleken, säger tränare Tobias Pettersson.

Det var ett matande av bollar från kanterna och Marcus Hellman i RIK-målet gjorde några svettiga räddningar och var en bidragande orsak till att Ransta IK kunde gå till halvtidsvila med bara 0-1 i bagaget.

Den andra halvleken är något Ransta IK vill glömma så fort som möjligt. Baklängesmålen trillade in i en jämn takt. Det skulle bli hela sex mål bakåt innan domaren blåste av i hettan.

Ransta IK hade inte en enda kvalificerad målchans på hela matchen och blev helt utspelade i andra halvleken.
Till deras försvar kan vi ta med att fem startspelare från förra matchen var borta av olika anledningar. Dessutom fick Johan Jonsson och August Dalfjord kliva av skadade efter halva matchen mot VIK.

Ransta spelar nästa match hemma på Mullevi onsdag 19 augusti mot Tortuna SK  • Betyg   Ahmad Agha Mohammadi
  • Betyg   Marcus Hellman
  • Betyg   Christoffer ThimanTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning