Sebastian Hassel Västerfärnebo AIK var närmast med sitt skott i stolpen.


3 månader sedan

Hallstahammars målvakt stoppade Vaik från att vinna på Trollebo

Ibland är fotbollen orättvis. Det var den på torsdagskvällen på Trollebo IP när Västerfärnebo AIK spelade 0-0 mot Hallstahammars SK. Vaik radade upp chanser och det var säkert tio som var kvalificerade. Hallstas målvakt var en jätte mellan stolparna och stoppade Vaikarna från att vinna trots överlägsenheten.
– Det var ju i alla fall ett bra lag på planen, sa Hallstahammars SK:s tränare efter matchen.

 

Det var full omgång i division 5 Västmanland på torsdagskvällen. Västerfärnebo AIK med tätkänning besökte Trollebo IP för match mot Hallstahammars SK.
Vaik med fyra vinster och en förlust före kvällens match hade Bosnisk SK på samma poäng och en poäng upp till serieledaren Skultuna IS.

Det var jämnt ute på planen den första kvarten. Då kommer Vaik upp och får sin första hörna som sedan skulle bli en lång rad av hörnor.
Hallstahammar har några halvchanser men Samuel Ström i Vaik-målet har inga problem med avsluten.

Tjugo minuter har gått när Alexander Söderström skjuter och målvakten räddar till hörna. På hörnan har både ”Alex” och Gustav Smeds möjlighet att sätta 1-0.
Västerfärnebo AIK fortsätter att pumpa på framåt och laget bränner chans på chans. Ingen skulle nog ha klagat om Vaik hade haft en ledning med 2-0 i paus. 
Gustav Smeds fick dessvärre utgå i halvtid med en befarad bristning.

Första tio minuterna i andra halvleken är ganska jämn och HSK kommer upp och har några halvchanser, sedan är det Västerfärnebo AIK för hela slanten.

”Alex” Söderström är så nära ett antal gånger att näta.
Rasmus Lejdström har friläge men skottet går över.
Sebastian Hassel skjuter i stolpen.
Undertecknad tappade räkningen på alla hörnor som Vaik vaskade fram. Att förlora poäng när man är så överlägsna svider nog både hos tränare och spelare efter matchen.
– Det var ju i alla fall ett bra lag på planen, sa Hallstahammars SK:s tränare efter matchen.

Hela Laget var mycket bra och mittlåset Marcus Zilén och Oscar Eriksson var klockrena. Sebastian Hassel var riktigt bra och Rasmus Lejdström gjorde ett piggt inhopp.
Kan räkna upp många namn men vi nöjer oss där.
– De hade ingenting av spelet. Vi hade ett enormt bollinnehav men så här många målchanser får man inte bränna, säger Niklas Blomqvist, tränare i Vaik.

De hade en skaplig målvakt eller hur?
– Det var han som räddade dem från baklängesmål. Vi tar med oss att vi gjorde en mycket bra match spelmässigt men det är surt att vi inte fick in bollen, avslutar en lite besviken Blomqvist.

Västerfärnebo AIK får ta nya tag på söndag när Kolsva IF kommer till Svedboäng för att möta serietvåan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning