Norrby SK. Foto: privat


2 månader sedan

Sista omgången spelad – så här gick det i sjumanna

Sjumannaserien är avslutad efter full omgång på lördagen. Bland annat med tre derbyn på Lindvallen och ett Norrby SK:s U-lag som spelade oavgjort i Tillberga mot hemmalaget i en inofficiell seriefinal.

 

Sjumannaserien är avslutat. Tre omgångar har spelats och totalt 27 matcher har avgjorts.
Någon segrare koras inte av förbundet och alla lag möter inte varandra. Men Sala-Heby Fotboll har ändå haft kollen och flest poäng i de sex matcherna lagen spelade tog Tillberga IK följt av Norrby SK:s U-lag.
Så här gick det i sista omgångens nio matcher.

Poolspelet i Tillberga.
Tillberga IK-Norrby SK U-lag 0-0
Norrby SK U-lag-Götlunda IF 1-0
Målskytt: Maja Leskinen.
Götlunda IF-Tillberga IK 0-8

NSK:s tränare Douglas Johansson.
– Matchen mot Tillberga var tillknäppt med chanser åt båda håll men vi spelar bollen bäst av lagen. Tillberga har Lisa Brandberg och kring henne kretsar hela deras spel. Vi stänger hennes spel och för stundtals matchen riktigt fint. Det blev svettigt i slutminuterna när Lisa kom loss och prickade undersidan av ribban men bollen studsade ut, berättar Johansson.
– Mot Götlunda börjar vi segt och de har de farligaste chanserna i den första perioden. Men när vi gör 1-0 i den andra känns det rättvist. Resten av matchen är att vi blixtrar till med fina passningskominationer och Götlunda slår långbollar som vår backlinje tar bort.
– Plus till hela laget som jobbar för varandra. Kul att se hur tjejerna utvecklats och stundtals vågar spela på små ytor med självförtroende, säger Johansson.

Poolspelet i Kungsör.
Kungsör BK-Skiljebo SK 3-0
Skiljebo SK-Sala FF 1-1.
Mål SFF: Ellen Karén.
Sala FF-Kungsör BK 1-0
Mål: Ellen Karén.

Sala FF stod för starka insatser i Kungsör.
– Vi spelade riktigt fin fotboll i båda matcherna, säger Mia Guldbacke i SFF.
Bäst i laget var Ellen Karén och Yara Haci.

Poolspelet på Lindvallen.
Grällsta IF-Västerfärnebo AIK 8-2
Mål Vaik: Matilda Hammarqvist och Thea Modén.
Mål GIF: Amanda Johansson 4, Nathalie Wallin 2, Sara Ragnarsson och Minna Männikkö.
Västerfärnebo AIK-Norrby SK 3-4
Mål Vaik: Matilda Hammarqvist 2, Linnea Norgren.
Mål NSK: Theresia Hållén 2, Amanda Eriksson och Stina Pettersson.
Norrby SK-Grällsta IF 1-4
Mål NSK: Sandra Fridemark.
Mål GIF: Amanda Johansson, Hanna Hassel, Nathalie Wallin 1 och Sara Ragnarsson.

Norrby SK:s ledare Evelina Back.
– Vi sparade det bästa till sist! Säsongen sista poolspel var också säsongens bästa insats. Målrika och välspelade matcher där vi stundtals visade prov på väldigt fint rull och många fina insatser, både kollektiva och individuella.
– Nästan svårt att nämna någon som stack ut men Ida Sillén överträffar sig själv, flicklagsspelaren Amanda Eriksson gör på nytt en mycket bra insats och Malin Wahlén gör säsongsdebut och överraskar positivt, berättar Back och fortsätter:
– Kul att se tre så bra ortslag, det finns definitivt underlag för ytterligare ett lag från kommunen i ”riktigt” seriespelet nästa år.

Grällsta IF:s ledare Ulrika Norgren.
– I första matchen mot Västerfärnebo ledde vi med 6-0 efter första kvarten. Sedan gjorde vi två självmål i den andra.
– I andra matchen gjorde Norrby 0-1 men vi kämpade tillbaka och lyckades vinna med 4-1. Alla var grymma idag, men Anna Holmér ska nämnas. Hon spelade båda matcherna utan byte med höftproblem och stoppade nästan allt som kom. Amanda Johansson är ju alltid grym och levererar inte bara själv utan serverar oss andra fina inlägg.
Nathalie Wallin, som också har lite känningar i benen, är också hur grym som helst. Skulle kunna nämna alla i hela laget för alla bidrar med något riktigt bra, berättar Ulrika Norgren.

Västerfärnebo AIK:s tränare Emelie Törnros.
– Alla i laget ska ha beröm, men Thea Modén ska ha extra beröm. Vi vill också rikta ett stort tack till Linnea Norgren och Thea Modén ifrån Sala FF som kunde hoppa in och spela med kort varsel, säger Törnros.
Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning