Harbo IF Foto: Minna Timonen


1 månad sedan

Harbo IF är farligt nära jumboplatsen efter förlust mot Söderfors GoIF

Harbo IF vände underläge mot Södefors GoIF på bortaplan. Men hemmalaget vände tillbaka efter att Harbo IF åkte på ett rött kort. Söderfors vann med 4-2 (1-1). Endast en avbytare hade de med sig och det blev för tungt att stå emot med en spelare mindre.
– Vi har det tungt nu och är inne i någon slags trend neråt, säger tränare Göran Ohlsson.

 

Näst sista omgången i division 6 norra Uppland spelades på lördagen och Harbo IF fick inkassera en förlust. Det är en förlust som drar in dem i striden om att slippa jumboplatsen. Det skiljer bara två poäng till IK Rex i botten.

För motståndet idag lördag stod Söderfors GoIF på bortaplan. Ett lag som Harbo IF hade två poäng bakom sig innan matchen. Hemmalaget tog ledningen redan i den nionde minuten och behöll den tills det återstod tre minuter av första halvleken då Hugo Johansson kvitterade.

Det hade bara gått fem minuter av den andra halvleken så hade Harbo IF vänt på steken. Då gjorde Isac Sepulveda 2-1. Några minuter senare får Andreas Holst sitt andra gula kort och visas ut. Med en man mindre så fick Harbo det jobbigt och Söderfors gör tre mål och vänder på matchen igen.
– Vi har det tungt nu och är inne i någon slags trend neråt och bara en avbytare på bänken, säger Göran Ohlsson tränare i HIF.

Ni vänder på siffrorna i slutet av första och början av andra?
– Ja vi tar över spelet under den perioden men när vi åker på en utvisning tio minuter in i andra så faller det ihop efter att de fått en tveksam straff, menar Ohlsson.

Han vill också ge beröm till Okubay Negash, Hugo Johansson, Jesper Forsberg och Niclas Lindberg.

En seriematch kvar den här säsongen för Harbo IF som avslutar hemma på Marmorvallen mot Bälinge IF:s andralag 26 september.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning