Emil Löfgren FK Sala en av målskyttarna mot Hed IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


3 veckor sedan

Storvuxna Hed IF blev för svåra för FK Sala i seriefinalen

Seriefinal på Annedal spelades på lördagens förmiddag mellan FK Sala och Hed IF. En trepoängare för något av lagen skulle innebära ett stort steg mot serieseger. FK Sala hade ledningen i halvtid med 2-1 men i den andra halvleken var Hed IF det bättre laget och kunde vända till seger med 4-3.
– Periodvis såg det bra ut men det räcker inte i en seriefinal, säger spelande tränare Samuel Sillén.

 

Seriefinal och en de viktigaste matcherna i FK Salas korta historia spelades på lördagen på Annedal. Två klubbar som båda gjort 23 mål på sju matcher. Motståndarna Hed IF har släppt in fem mål och FK Sala sju. Båda lagen har förlorat en match och vunnit sex. Det fanns förutsättningar för en spännande seriefinal där segraren skulle ta ett stort steg mot serieseger. Ett oavgjort resultat var inte bra för något av lagen så full fart framåt var att räkna med.

FK Sala hade kunnat vara i ledningen redan efter knappt tre minuter när spelande tränare Samuel Sillén får ett friläge men Heds  mycket duktige målvakt nyper den bollen. Det är en bra start på matchen av FK Sala som rullar på bra och har några giftiga avslut. Det är istället bortalaget som efter en kvart slår ett inlägg från vänster och en Hedspelare är framme och med tåspetsen sätter ledningsmålet.

Hemmalaget fortsätter sitt fina spel och när det gått 29 minuter gör Emil Löfgren 1-1 assisterad av Patrick Skedung. FK Sala vänder till ledning med 2-1 när det återstår tre minuter av första halvlek. Andreas Lindberg skjuter ett tungt skott som målvakten är på men inte orkar hålla emot. Assisten kommer från Adam Funk.

I början av andra så är FK Sala nära att öka på sin ledning när först Emil Löfgren skjuter i stolpen och direkt efter får Nicklas Ankarås ett friläge som målvakten räddar. det kommer istället en kvittering i den 55:e minuten. Två Hedspelare fria och kan sätta 2-2.

Nu är FK Sala inne i en tung period och har svårt att sätta emot de starka motståndarna. Ledningsmålet för Hed kommer efter ett långt inkast i den 24.e minuten och tio minuter senare ökar de på till 4-2. FK Sala försöker och försöker men Hed IF har kontroll på läget. Det blir ett mål till i den 88:e minuten, Adam Funk slår en frispark som Patrick Skedung gör 3-4 på. Närmare än så kommer inte FK Sala.
– Första 35 minuterna i första halvlek gör vi det bra när vi rullar boll, säger spelande tränare Samuel Sillén.

Det ser inte lika bra ut i andra halvlek?
– Nej när de gör 3-2 har vi inget att sätta emot. De gör tre av sina mål på fasta situationer, där hade vi svårt. Periodvis såg det bra ut men det räcker inte i en seriefinal, avslutar Sillén.

En match kvar för FK Sala mot Medåkers IF nästa lördag. Efter dagens förlust så kan nog FK Sala räkna bort att bli seriesegrare.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning