Silly Season


2 år sedan

Silly Season – Östervåla IF vill köra igång herrfotboll igen

Det har gått en vecka sedan de sista seriematcherna spelades den här säsongen. Nu är det ett halvår tills serierna är igång igen. Mycket kommer att hända under vintern och vi ska rapportera allt vi får veta.
Det kommer att florera rykten och spekulationer. Silly Season är nästan lika spännande som den vanliga fotbollssäsongen.

 

Nu kör vi igång Silly Season!
Efter en konstig säsong som bara blev halv ser vi redan nu fram emot en vanlig säsong.
Förra helgen spelades de sista seriematcherna och här är vår första rapport om läget i “våra” lokala klubbar.
Naturligtvis är det inte nu så mycket att berätta om när trötta ledare och spelare bara vill vila och fundera på framtiden. Lite har vi i alla fall att rapportera.

FK Sala (division 7).
Laget spelande tränare Samuel Sillén kör på nästa säsong också i sin alldeles egna klubb som han startade för tre år sedan.
Även nyförvärvet den här säsongen från Ransta IK, Andreas Lindberg, har aviserat att han spelar nästa säsong. “Limpan” som han kallas har haft hand om kaptensbindeln den här korta säsongen.
Klart är att laget tackar nej till en eventuell plats i division 6.

Grällsta IF:s herrar (division 7).
Klubbens starke man Emil Eriksson lägger av som ledare och tränare i klubbens herrlag. Förmodligen rejält besviken efter lagets degradering till sjuan.
Före säsongen räknade klubben med att vara med i toppen av serien.

Heby AIF (division 3).
Den gångna säsongen har Robert Bosell ingått i tränarstaben i Haif. Nu är det slut med det säger han och i fortsättningen ska han ingå i herrkommitten. så vi kallar honom sportchef tills de säger något annat från Heby AIF.

Harbo IF (division 6).
Klubbens tränare Göran Olsson, som kom till föreningen inför säsongen 2020, fortsätter även nästa säsong.

Sala FF:s damer (division 4).
Stannar Börje Persson som tränare för tjejerna i Sala FF? Börje ska träffa klubben kommande vecka och känslan är att han vill fortsätta.

Västerfärnebo AIK:s herrar. (division 4)
Vaik spelade i lördags en testmatch med sju inbjudna spelare. Två av dem från Sala FF, Rasmus Hedlund Aldén och Martin Åhman.
Är det stora värvningskarusellen på gång inför division 4 nästa säsong?

Östervåla IF:s herrar.
ÖIF vill köra igång sitt herrlag igen efter att verksamheten legat nere säsongen 2020. Klubben har redan klart med tränare och det är Rasmus Boman. Nu är det bara att fixa fram spelare.
Så här sa Rasmus till Sala-Heby Fotboll för en tid sedan.
– Jag har tänkt på det sedan en månad tillbaka och när jag fick höra att sektionen ville starta upp ett herrlag igen kändes det rätt, säger Rasmus och fortsätter:
– Det var riktigt roligt förra gången jag var tränare, men jag kände att tiden inte räckte till. Nu passar det mig mycket bättre, men framförallt tycker jag att det ska finnas ett herrlag i ”Våla”.

Rasmus berättar att han har lärt sig mycket från förra sejouren och det är mycket han kommer göra annorlunda.
– Slussa in och ge yngre spelare från ”Våla” chansen på riktigt så vi bygger ett lag för många år framöver. På sikt tror jag mer på det än att värva spelare från hela Uppland, säger han.
Boman tränade klubbens herrlag 2016-17. Dessutom spelade han i ÖIF 2019 och Rasmus har även representerat Trikadien och Persien FC.

Vi kommer att fylla på listan nedan fram till seriestarten med tränare, ledare och spelartrupper. Har ni något att rapportera om så hör gärna av er till oss.

HERRAR

FK Sala
Samuel Sillén, spelande tränare.
Spelartrupp
Andreas Lindberg.

Harbo IF
Göran Olsson, tränare.

Sala FF
Mats Swartling, lagledare.

Västerfärnebo AIK
Hasse Andersson, lagledare.

Östervåla IF
Rasmus Boman, tränare (ska även spela)
Linus Ahlberg, ledare/material
Niklas Lindqvist, ledare/material
Olle Eriksson, ledare

DAMERTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning