Jonas Ahlin, Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


4 månader sedan

Fulltid: Heby AIF – “Två matcher sticker ut under säsongen”

Det var många som trodde att Heby AIF skulle få det svårt att klara nytt kontrakt. Det såg inte heller så bra ut i serieupptakten. Men i omgång fyra kom vändningen och till slut kunde Heby AIF undvika både nedflyttning och negativt kval.
– Jag tycker att vi har gjort det bättre än förväntningarna trots att vi hamnade i bottenregionen, säger spelande tränare Jonas Ahlin.

 

Heby AIF började säsongen knackigt och självförtroendet var i botten efter tre matcher. Tre förluster och inget mål framåt.
Det såg inte bättre ut i den fjärde matchen hemma på Tegelvallen mot Valbo FF, underläge med 0-2 i halvtid.
Men efteR en mäktig vändning i andra halvlek, då Haifarna gjorde fyra mål, var första segern bärgad.

Det vi också minns är segrarna mot de två topplagen Strömsbergs IF och Sandvikens AIK. Det var välbehövliga poäng och till slut blev placeringen åtta. Precis ovanför negativa kvalstrecket.
Robert Bosell har tränat laget tillsammans med Jonas Ahlin. Det är Jonas som här gör en liten utvärdering av säsongen.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Väl godkänt.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag tycker att vi har gjort det bättre än förväntningarna trots att vi hamnade i bottenregionen. Poängmässigt vad vi hoppats på. Några plumpar i matcher där vi borde ha tagit poäng men i stället har vi gjort jätteresultat mot topplag.

Vad har fungerat bäst?
– Att alla har dragit mot samma håll. Alla har köpt det vi sagt och både de rutinerade och de yngre har utvecklats.

Vad har fungerat mindre bra?
– Passningskvalitén, där måste vi bli bättre med att värdera. Vad det beror på får vi fundera på men det kan vara att vi inte känner oss riktigt trygga. Brist på rutin kan det också bero på.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Linus Klinthammar har tagit ett ordentligt steg. Även Samuel Granlund vill jag nämna. Sen är det de rutinerade Lucas Ejnarsson och Alexander Johansson.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Det blir två matcher som sticker ut. Först mot Valbo FF hemma och vi ligger under med 0-2 men vänder till seger 4-2. Det var startskottet mot nytt kontrakt. Strömsberg hade sex raka segermatcher och serieledning men vi vann den kampen med 3-2 på bortaplan.

Blir du kvar som tränare?
– Det är inget klart på den punkten. Vår herrkommitté jobbar för fullt med ledarbiten och inom kort kan vi berätta hur det kommer att se ut. Jag har i alla fall bestämt att jag ska spela nästa säsong, avslutar Jonas Ahlin.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning