August Dalfjord, Ransta IK. Foto: Sala-Heby Fotboll


2 år sedan

Fulltid: Ransta IK – “Vi vill sätta betyget en stark trea”

Nykomlingen i division 4, Ransta IK, fixade nytt kontrakt och spelar även i fyran nästa säsong. Laget har tränats av Lucas Skillström och Tobias Pettersson och det är ännu inte bestämt om tränarduon kör vidare nästa år.
– Vi hade en intern målsättning att lösa Ransta IK:s bästa placering på 25 år, vi infriade det målet, säger tränarna.

 

Ransta IK, som var tillbaka i division 4 den här säsongen, slutade på åttonde plats. Långt ifrån nedflyttningsplats där Norrby SK hamnade tillsammans med FC Västerås IF.
Laget har tränats av Lucas Skillström och Tobias Pettersson.

Vad sätter ni för betyg på säsongen?
– Vi vill sätta en stark trea som betyg på en femgradig skala. Som nykomling i division 4 hade vi en intern målsättning att lösa Ransta IK:s bästa placering på 25 år, vi infriade det målet och samtliga spelare ska ha beröm för detta. Med tanke på omständigheterna, där vi tidigt får flertalet långtidsskador på nyckelspelare, så löser vi säsongen med bravur. Att vi avslutar andra halvan av serien utan förlust är också något som bör uppmärksammas, säger Tobias Pettersson.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– I och med att vi uppfyllde målet får vi säga att utfallet är relativt förväntat som nykomling. Faktum är dock att vi definitivt hade kunnat varit med och krigat om placeringar högre upp med en skadefri trupp och med lite marginaler på rätt sida. Samtidigt förtjänar man såklart sina marginaler.

Vad har fungerat bäst?
– Vill lyfta fram spelarnas förmåga att vara anpassningsbara till olika positioner då vi fått rotera en hel del. I övrigt har vi tagit intressanta steg i vår utveckling men fortfarande finns ytterligare kliv att ta.

Vad har fungerat mindre bra?
– Får tyvärr återkomma till skadeproblematiken, det tighta schemat i inledningen slog hårt på oss och vi har haft i snitt tre till fem spelare borta varje match på grund av skador. Vi får reflektera framöver om vad som kan förbättras för att förebygga skadorna. Spelmässigt har vi fortfarande en stor utvecklingspotential sista tredjedelen.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Här vill vi lyfta laget Ransta IK som så alltid är så otroligt solida som enhet. I år ska verkligen varenda individs insats lyftas men vi vill ändå höja Victor Torsteinsrud, Dennis Eriksson samt August Dalfjord som samtliga har haft en hög lägstanivå.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Vill lyfta fram premiären mot Västerås AFG som en höjdpunkt att minnas. Det var extremt revanschsugna spelare som skapade en fin premiärseger. En solid laginsats och en revansch som värmde rejält.

Blir ni kvar som tränare?
– Diskussioner förs men inget beslut är taget i dagsläget.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning