Grällsta IF:s damer. Bild från i fjol. Foto: Privat.


2 år sedan

Fulltid: Grällsta IF:s damer – ”Jag är så otroligt nöjd!”

Likt Västerfärnebo AIK var Grällsta IF tillbaka med ett damlag säsongen 2020. Serien var sjumanna och Gifens lagledare Ulrika Norgren är lyrisk när hon summerar lagets comeback.
Jag är så otroligt nöjd! Vi har haft så jäkla kul, säger hon.

 

Det spelades damfotboll på Lindvallen igen och det blev en minst sagt lyckad säsong. Allt enligt lagledare Ulrika Norgren som nästan rabblar upp hela laget när hon ska nämna några tongivande spelare.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jag sätter helt klart det högsta betyget, säger Ulrika Norgren.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag är så otroligt nöjd! Vi har haft så jäkla kul och vi har samma inställning allihopa. Enda matcherna vi hade lite svårt med folk var första mot Skiljebo SK och Norrby SK U eftersom det var semestertider. Men då fick vi förstärkning av två gamla BK30-spelare. Jag var rädd att intresset skulle dala och att många skulle gå sönder eller hoppa av men det har faktiskt inte blivit så. Det är väl bara Moa Eklund som både har fått en spricka i revbenen och i handen efter två matcher.

Vad har fungerat bäst?
– Sammanhållningen och glädjen har varit det bästa. Vi håller ihop, peppar och berömmer varandra. Vår målsättning var precis den, att vi skulle ha roligt och det har vi haft!

Vad har fungerat mindre bra?
– Att vi ännu inte har någon riktig tränare, tack och lov ställde Emil Eriksson upp nästan alla gånger. Nu har vi kanske någon, eller några, på gång. Vi har ju en hel del gamla fotbollstränare i de flestas föräldrar. Det handlar väl egentligen om att tiden kanske inte räcker till.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Jag skulle kunna nämna alla tjejer på något vis, det går ju inte att välja ut någon. Vilka fantastiska tjejer! Väldigt många skulle kunna spela mycket högre än de gör. Men det är väl just det som jag var inne på att man med exempelvis treskiftsarbete och familj inte kan avsätta tiden som krävs för att satsa på fotbollen. Hanna Hassel har ju en jäkla bollkontroll och det är så kul att se vilket samarbete på planen det är mellan henne och Nathalie Wallin som hon har spelat tillsammans med förut, de ligger på samma nivå. Sen har vi ju Sara Ragnarsson som också är en talang, hon är snabb och är också en väldigt teknisk spelare. Anna Holmér på backen är ju hur grym som helst, hon släpper inte förbi många. Minna Männikkö är ju en slitvarg. Hon ger aldrig upp och har gjort många fina mål. Alice Ruttgeroth, Ebba Rahlgård och Moa Eklund som inte missat någon träning och alltid ställer upp. Evelina Häljesgård och Johanna Sundberg i målet som har gjort ett jättejobb. Åsa Jansson som anslöt från Sala är ju också en toppentjej. Ronja Norgren och Isabelle Wallin storspelade ju första matcherna och gjorde mål bägge två men blev tyvärr sjuka och skadade. Sen får vi ju inte glömma legenden Anna Rönnings, finns det någon bollsport hon inte kan bemästra?

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Självklart var cupen som Norrby SK anordnade jätterolig. Deras sjumannalag Norrby SK Ö är det överlag gladaste gänget vi mött. Det blir mycket skratt. Sen fick vi ju ha den gamla allsvenska fotbollsspelaren och tränaren Benny ”Guldfot” Mårtensson som gästtränare då, han blev faktiskt lite imponerad över oss (ha ha).
Men också självklart matcherna på hemmaplan när vi vann mot Västerfärnebo AIK och Norrby SK.

Ska ni spela sjumanna även nästa år?
– Ja, nästa år vet man aldrig vad som händer, vi har eventuellt ett samarbete på gång med ett lag i division 3 så att de som kan ska få möjlighet att spela lite högre. Men vår målsättning är fortfarande att spela sjumanna om det blir någon serie nästa år.

Blir du kvar som ledare?
– Ja, absolut! Jag har lovat att jag ställer upp med allt runt omkring laget så att det inte blir så mycket sånt för en eventuell tränare, berättar Ulrika Norgren.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning