FK Sala. Foto: Carl-Henrik Rapp.


2 år sedan

Fulltid: FK Sala – “Jag sätter ett högt betyg”

Snubblande nära serieseger för FK Sala i division 7 Västmanland.
Då ger tränare Samuel Sillén sitt lag ett gott betyg.
– Jag sätter ett högt betyg, både för det spelmässiga men också för allt runt omkring, säger han.

 

FK Sala stod för en riktigt fin säsong och var nära att knipa seriesegern, men föll i “seriefinalen” mot Heds IF.
Trots förlusten sved det kanske inte allför mycket för det ljusblåa FK Sala att missa förstaplatsen i serien.
– Vi hade som mål att bjuda upp till kamp i samtliga matcher och det gjorde vi verkligen, säger spelande tränare Samuel Sillén.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jag sätter ett högt betyg, både för det spelmässiga men också för allt runt omkring. Överlag har vi varit en stor och sammansvetsad grupp som kämpat och slitit ihop mot motståndare, corona och annat.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Det är alltid svårt att förutspå hur en säsong ska vara, kanske allra helst när man spelar i en låg division. Oftast är det lagen som kommer nerifrån som är starkast och så var det ju även i år. Det gör att det är klurigt att ha förväntningar men det vi hade som mål var att bjuda upp till kamp i samtliga matcher och det gjorde vi verkligen i alla matcher, både träningsmatcher och seriematcher.

Vad har fungerat bäst?
– Helheten. Det var många som krigade på under våren när alla matcher ställdes in. Jag var väldigt noga med att det var viktigt att hålla upp träningen under ”uppehållet” och att de lag som hade flås skulle bli farliga i den här korta serien och så var det verkligen. Jag tycker att vi kändes som det bäst tränade laget i samtliga matcher, förutom möjligen mot Hed. Och det var ju också det enda lag som kom före oss i serien.

Vad har fungerat mindre bra?
– Har svårt att komma på något spontant. Självklart flyter inte allt på men jag kan inte peka på något speciellt som fungerat mindre bra. Möjligen att vi kanske släppt in lite för många mål men samtidigt har vi haft en bra offensiv och det är svårt att göra det klockrent åt båda hållen.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Svårt att välja ut några då det är många som gjort stora insatser utefter sina förutsättningar. Andreas Lindberg som kom från Ransta IK är en FK Sala-spelare personifierad med sitt pushande, sitt driv och sina kvaliteter. William Bosell ska också ha en fjäder i hatten då han i princip ”tvingats” ner som mittback men gjort det med bravur. Men som sagt, är många som förtjänar extra beröm.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Finns många ljusa stunder att nämna, men ingen som är sådär outstanding. Tycker dock att premiären mot Gäddeholm var ett kvitto på att vi var i bra slag. Gäddeholm var långt ifrån dåliga men hade inte en chans mot oss då vi satte gasen i botten direkt!

Blir du kvar som tränare?
– Ja, det blir jag, säger Sillén.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning