Lärkans konstgräs. Foto: Minna Timonen


5 månader sedan

Nu planeras det för nytt konstgräs på Lärkan

Nästa år kommer det att läggas ett nytt konstgräs på Lärkans sportfält. Det till en kostnad på 4,5 miljoner.
– Upphandling pågår och vi har som mål att påbörja projektet nästa år, berättar Roger Nilsson, kultur- och fritidschef på Sala kommun.

 

För nio år sedan invigdes konstgräset på Lärkan.
Nu är det dags att byta ut det.
– Upphandling pågår och vi har som mål att påbörja projektet nästa år, berättar Roger Nilsson, kultur- och fritidschef på Sala kommun.

Efter flera års väntan fick Sala äntligen en konstgräsplan och arenan stod klar vintern 2010. Invigningen genomfördes dock inte förrän året efter, då kom det ett par hundra åskådare för att även beskåda den nya allvädersanläggningen intill. Någon speciell match spelades dock inte och nu är underlaget snart tio år och ska bytas ut.
– Vi har fått 4,5 miljoner för att lägga ett nytt konstgräs och arbetet kommer att ske efter att säsongen 2021 är färdigspelad, berättar Roger Nilsson.

Det blir i stort sett ett liknande underlag som nuvarande, det vill säga ett som är anpassat efter breddfotbollen.
– Vi kommer att använda delar av nuvarande konstgräs till sjumannaplanen intill vattentornet. Det återstår dock en del arbeten för att kunna lägga det där.

Den allra första seriematchen på konstgräset i Sala spelade Norrby SK:s herrar.
Den 27 april 2011 besegrades Romfartuna i division 5-premiären med 2-0 och premiärmålskytt blev Markus Karlsson efter 17 minuter inför 93 åskådare.

Publikrekordet är från fjolårets säsong när Sala FF och Heby AIF möttes i division 3. I mitten av juni kom det 671 åskådare för att se Sala FF vinna.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning