Emil Eriksson, Grällsta IF. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Fulltid: Grällsta IF – ”Känsla av uppgivenhet”

Det blev inte alls som Grällsta IF hade tänkt sig i år. I stället för en topplacering i division 6 åker laget ned ett snäpp.
– Klart jag alltid kommer komma ihåg sista matchen med känslan av uppgivenhet, besvikelse och ett avslut på en fin tid, säger tränare Emil Eriksson, som nu lämnar laget.

 

Tanken var att Grällsta IF skulle ha varit med i toppen av Västmanlandssexan.
Så blev det inte.
Gifen var inte ens nära och nästa år blir det åter spel i division 7.
Men utan tränare Emil Eriksson, som nu kliver av som tränare.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det blir en tvåa. Anledningen till att det inte blir en etta är att spelet har fungerat stundtals och då varit riktigt fint, säger tränare Emil Eriksson.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Den frågan svarar nog på sig själv. När man går in för att vinna serien men slutar sist.

Vad har fungerat bäst?
– Jag vet inte vad jag ska svara riktigt. En som jag är riktigt nöjd med är Dana Azizi. Han kom in och har verkligen lagt sitt hjärta på det här. Saef Jasems jobb med sociala medier och mycket runt om innan han slutade lär ju även nämnas som något väldigt positivt.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det mesta.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Tycker att Shayan Jaza ska nämnas som en person som ofta visar hjärta och kämparglöd. Kenan Yuksel var otroligt viktig på sin ytterbacksposition och stämningen han bidrar med. Samrand Amiri och hans kämpande med skada men samtidigt den kämparglöden, han har även bidragit med mycket runt om till laget. Oscar Andersson med sin säkerhet på mittbacken och sin lugna sida som lugnade de flesta. Klart gamla rävar som Hampus Andreasson, Johan Lindström och kompani alltid gör sitt och bidrar med gott snack och fin fotboll. Kevin Ogir och det yngre gänget bidrog oftast med sköna historier och självklart läcker fotboll. Alla har självklart gjort sitt, på gott och ont.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Klart jag alltid kommer komma ihåg sista matchen med känslan av uppgivenhet, besvikelse och ett avslut på en fin tid. Har ingen annan match att ta upp, självklart fanns det bra stunder men den matchen är nog ett minne som tyvärr kommer sätta sig.

Blir du kvar som tränare?
– Nej, jag lämnar, meddelar Emil Eriksson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning