Dubbla uppgifter i Sala FF för Azad Kalash.


2 år sedan

Dubbla uppgifter för Kalash – ”Satsning på yngre spelare”

Det kommer att bli dubbla uppgifter för Azad Kalash i Sala FF kommande säsong. Förutom att vara tränare för A-laget ska han även träna klubbens juniorer.
– Detta är ett steg i inriktningen att satsa hårt i åldrarna 15-18 år för att vi ska kunna vara i det närmaste självförsörjande på spelare, säger ordförande Peter Lund.

 

Sala FF:s tränare säsongen 2021 heter som bekant Azad Kalash.
Nu är det klart att 35-åringen även ska träna klubbens juniorer.
– Äntligen kan vi presentera den ledarstab som kommer att ta hand om Sala FF:s juniorlag 2021. Detta är ett steg i inriktningen att satsa hårt i åldrarna 15-18 år för att vi ska kunna vara i det närmaste självförsörjande på spelare, berättar ordförande Peter Lund.

I ledarstaben kommer även Jonas Spårebo (assisterande), Fredrik Westling (lagledare) och Mattias Halt (administratör) att ingå.
– Azad kommer att planera för att träna båda A- och juniorlag. Man lägger träningar samma kvällar och kör ett tidigt pass och ett senare. Azad är taggad till tusen och vi ser en stor vinst i att få den röda tråden från 15-16 år upp till A-laget. Vi tänker långsiktigt i detta och det är om tre-fyra år vi ska ha ett riktigt slagkraftigt lag bestående av egna produkter, säger Peter Lund.

Den tidigare spelren i Sala FF, Jonas Spårebo, blir alltså assisterande tränare.
– Det är lyx att kunna ha en kille som Jonas som assisterande tränare i ett juniorlag. Hans inträde i P05-laget i år hade oerhört stor betydelse för lagets och individernas utveckling. Det är nästan för bra för att vara sant att vi nu knutit honom till en tränarroll i föreningen.

Peter Lund är också nöjd över att Fredrik Westlund och Mattias Halt ingår i ledarstaben.
– Det är otroligt roligt att vi har lyckats övertala Fredrik att ha en fortsatt roll i föreningen. Han har stort FF-hjärta och har så mycket att bidra med, om än i en annan roll. Detsamma med Mattias. Fredrik och Mattias är två toppenkillar som har gjort enormt mycket för föreningen.

Vilken serie ska laget spela i?
– Inte helt lätt att svara på eftersom vi inte vet exakt vilka serier som kommer att erbjudas. Men vi tror och hoppas på en P 16-18-serie som är gemensam för Västmanland och Örebro län, säger Peter Lund.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning