Azad Kalash, Sala FF. Foto: privat


5 månader sedan

Bara sex spelare klara i Sala FF – ”Känner ingen stress”

Om drygt en vecka kör Sala FF i gång säsongen 2021. Men division 3-klubben har bara sex spelare klara i dagsläget.
– Det är absolut ingen stress för vår del, säger tränare Azad Kalash.

 

Han tränade Sala FF 2017 – nu är Azad Kalash tillbaka i division 3-klubben och snart inleds säsongen 2021.
– Som det ser ut just nu kommer vi inte att dra igång förrän de nya restriktionerna kommer den 24 januari. Lärkans konstgräs är inte spelbar och inomhushallarna är stängda, berättar xx-35-åringen och fortsätter:
– Man ska verkligen ha respekt för att det är en pandemi i samhället.
Att samla alla spelare i en liten lokal eller omklädningrum för att köra fys i dessa tider är verkligen ingen bra idé. En personlig åsikt är att, ska man träna så är det utomhus som gäller.

När Sala FF väl drar igång kommer träningsdosem att ligga på fyra till fem pass i veckan.
– Vi kommer bara att köra utomhus om vädret tillåter. Min förhoppning är att de lättar på restriktionerna och att vi snart är över med det här.

Just nu består truppen av drygt en handfull spelare.
Är det något som oroar?
– Vi har i dagsläget sex spelare klara och vi jobbar på fler. Det är absolut ingen stress för vår del. Vi för en dialog med de vi vill ha och som jag sagt tidigare är prio ett Salaspelare. Några vill vi avvakta med och några till kommer att skriva på innan vi drar igång igen.
Är det några på ingång utifrån?
– Vi har såklart kontakt med spelare utifrån också. Spelar man i division 3 kan du inte bara värva utfyllnadsspelare och tro att du ska klara dig kvar. Du vill ha kvalitet. Sist jag var i föreningen hade vi ett bra samarbete med Skiljebo. Min förhoppning är att det återupptas och att vi kan få någon klubb till som vill vara med, säger Azad.

Läs mer: Fakta om lagen i division 3 norra Svealand

Han säger också att om fotbollen i Västmanland ska blomstra och ha flera lag högre upp i seriesystemet krävs det att föreningarna samarbetar.
– I dagsläget pratar vi med Skiljebo SK, Enköpings SK och Västerås SK:s juniorer. Jag är säker på att den typen av kommunikation och samarbete är det rätta för fotbollen. Mitt jobb som tränare för Sala är att utveckla spelarna och föreningen.

Azad Kalash har dock bra koll på klubbens unga spelare.
– Det bästa av alla världar är att juniorerna tar chansen i år och att vi de tre närmaste säsongerna kan slussa spelare högre upp i seriesystemet. Jag är säker på att spelare som är i åldrarna 15-23 år vill spela fotboll på en så hög nivå som möjligt. Det är de vi ska ge chansen och då kan vi inte vara nöjda med att utveckla de till division 3 och 4-spelare.

Bland annat att har Sala FF tappat två viktiga spelare till Västerfärnebo AIK.
– Spelare som väljer att satsa mindre på fotbollen. Det är ett misslyckande, framför allt för fotbollen.

Sala FF kommer att vara runt 22-23 spelare när träningarna drar igång igen.
– Jag är väldigt lugn när det kommer till vad vi har för spelare och vad de kan uträtta. Sist jag var i Sala flyttade vi upp sju juniorer som aldrig spelat A-lagsfotboll och alla trodde vi skulle åka ut.
När nästan halva serien var spelad ledde vi serien. Då hade vi lag som Täby FK och Enköpings SK i serien. De spelar i division 1 respektive division 2 i år, säger Azad Kalash.

Klara spelare i Sala FF: Jakob Eklund, Velat Ucmaz, Balen Nouri, Chika Francis Ezeh (från Morgongåva SK), Alex Awet och Jehad Jemal.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning