Britta Andersson, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


5 månader sedan

Tre lokala föreningar erhöll kompensationsstöd från RF

Sala FF, Östervåla IF och Heby AIF erhåller kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Mest av trion erhöll Sala FF – 85 000 kronor.
– Även om det känns bra att vi nu kan kompensera idrottsföreningarna till en del för uteblivna intäkter under slutet av 2020 är jag orolig, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet,

 

Tre lokala föreningar med fotboll på programmet erhöll ekonomiskt kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet.
Mest erhöll Sala FF, 85 000 kronor följt av Östervåla IF, 65 000, och Heby AIF 40 000 kronor.

Totalt 130 miljoner kronor fördelas till 2 000 idrottsföreningar och 31 förbund. Stödet ska kompensera uteblivna intäkter och kostnader för evenemang som föreningen inte kommer undan under perioden 1 oktober till och med 31 december 2020.
En bärande princip för stödet är att förlusten jämförs med föreningens omsättning. Strax över 40 procent av det totala ansökta beloppet har kunnat delas ut.

Att minska smittspridningen och mota pandemin är fortfarande högst prioriterat. Idrottsföreningarnas möjligheter att bedriva sin verksamhet som helhet är fortsatt mycket begränsade på grund av nuvarande smittläge.
– Även om det känns bra att vi nu kan kompensera idrottsföreningarna till en del för uteblivna intäkter under slutet av 2020 är jag orolig. Inga föreningar har kompenserats fullt ut under 2020 och pandemin pågår, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, och fortsätter:
– Just nu har vi inga mer löften om ytterligare stöd från regeringen från 1 mars och framåt. Som företrädare för landets största folkrörelse är det anmärkningsvärt inte minst när det samtidigt förlängs stöd inom andra områden – men inte idrotten. Våra engagerade ledare runt om i Sverige måste kunna känna att deras insatser värderas högre och att de kan lita på att föreningen även framåt kommer att kompenseras för att klara att överleva.

I november i fjol delades det första kompensationsstödet ut och då erhöll Östervåla IF 142 000 kronor, Heby AIF 72 000 och Tärnsjö IF 5 000 kronor.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning