Västerfärnebo AIK. Foto: privat


4 veckor sedan

Sju lag hittills anmälda till sjumannaserien

Det blir en sjumannaserie i Västmanland även under årets säsong. Hittills är sju lag anmälda och fyra av dessa kommer från Sala kommun.
– Tanken är väl att vi ska ha någon form av poolspel, men vi avvaktar lite med att bestämma det, säger Jörgen Nyberg på VFF.

 

I fjol var det premiär för sjumannaserien i Västmanland. Ett lyckat “projekt” som lockade nio damlag varav fem från Sala kommun.
Blir det en serie i år också?
– Absolut, det blir det när vi nu får börja spela. I dagsläget är det sju lag anmälda, berättar Jörgen Nyberg på Västmanlands Fotbollförbund.

De sju lagen är: Grällsta IF, Kungsör BK, Norrby SK, Norrby SK U-lag, Skiljebo SK, Tillberga IK och Västerfärnebo AIK.
De två lag som saknas jämfört med i fjol är Sala FF och Götlunda IF.
– Vi valde att inte spela sjumanna i år eftersom vi är 24 spelare i truppen där några dessutom pluggar borta. Det hade blivit tufft att spela i båda serierna, berättar Börje Persson, tränare i SFF.

Det går fortfarande bra att anmäla ett lag till serien.
– Den är öppen tills jag lottar serien. Tanken är väl att vi ska ha någon form av poolspel, men vi avvaktar lite med att bestämma det. Det är i dagsläget ovisst om man får spela poolspel, berättar Jörgen Nyberg.

Läs mer: Allt om fjolårets sjumanna-säsong

I fjol spelades tre poolspel och det blev sex matcher per lag. Den inofficiella sluttabellen vanns av Tillberga IK före Norrby SK:s U-lag och Grällsta IF.
Den lokala skytteligan vanns för övrigt av Matilda Hammarqvist, Västerfärnebo AIK, med nio mål – ett före Grällsta IF:s Amanda Johansson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning