Var med i Sala-Heby Fotbolls Påskquiz.


4 månader sedan

Du är väl med i Sala-Heby Fotbolls påskquiz?

Påskledigt! Vad passar då inte bättre än att vara med i Sala-Heby Fotbolls påskquiz som vi arrangerar i samarbete med ICA Åkrahallen. Din uppgift är att svara på tio fotbollsfrågor – lokala men också hämtade från den “stora” världen.

 

  Påskhelg betyder påskquiz från Sala-Heby Fotboll i samarbete med ICA Åkrahallen.
  Och den här gången får ni något att bita i eftersom det inte bara handlar om den lokal fotboll. Nu kollar vi även om du har kunskaper om fotbollen i den "stora" världen.
  Totalt tio frågor är det som gäller och bland alla som har alla rätt lottar vi fram en vinnare.

  Förstapris är en chokladask från ICA Åkrahallen. Dessutom lottar vi ut två priser bland alla som deltar.
  Senast måndag, det vill säga annandag påsk, klockan 21.00 vill vi ha ditt svar.


  1. Lennart "Nacka" Skoglund anses som en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Han var bland annat proffs i Italien och representerade både AIK och Hammarby IF. Frågan är dock: I vilken kvartersklubb startade han sin karriär?

  2. Sveriges damlandslag har tagit ett EM-guld. Året var 1984 och bland annat var Pia Sundhage med i guldlaget. Vilka mötte Sverige i finalen?

  3. Ett lokalt seniorlag lyckades vinna sin serie säsongen 2020. Vilket var det?

  4. Den 5 april 1969 föddes denna fotbollsspelare som var med och tog VM-brons 1994. Moderklubb är IK Franke - men vad heter han?

  5. Den lokala fotbollens bästa målskytt på seniornivå säsongen 2020 gjorde totalt 19 mål i serien. Vad heter hen?

  6. För två år sedan fyllde Ransta IK 100 år. I år är det en annan lokal klubb med fotboll som verksamhet som fyller lika mycket. Vilken klubb är det?

  7. Janne Andersson heter Sveriges förbundskapten för herrlandslaget sedan 2016. Det största delen av sin fotbollskarriär tillbringade han i Halmstadsklubben Alets IF och Janne utmärker sig på ett speciellt sätt i den klubbens historia.

  8. Med 214 A-landskamper är hon bäst av alla i Sverige, inkluderat herrlandslaget. Vad heter hon?

  9. I år gör Östervåla IF:s herrar comeback och ska spela i division 8. Laget har aldrig spelat division 3-fotboll, men det var nära för 80 år sedan - säsongen 1940/41 vann de nämligen Upplandsfyran. Varför fick de inte gå upp enligt förbundet?

  10. Sätra IF har inte haft ett seniorlag på många år, men kommande sommar ska det åter spelas matcher på klubbens hemmaplan. Nyligen startades nämligen ett pojklag i klubbens regi. Vad heter SIF:s hemmaplan?





  Taggat:   

  Redaktionen Redaktionen
  Artiklar från redaktionen

  Bidra med Swish Gillade du det du läste?
  Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

  Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
  Känn dig delaktig för 200 kr/år.



  Mer läsning