Sala FF och Heby AIF. Foto: Niclas Bergvall


4 månader sedan

Division 3-starten kan skjutas upp och kvalet ställas in

Den 23 april! Då avgörs det om Sala FF och Heby AIF kan komma i gång med seriespelet i division 3 i början av maj. Och nu riskerar även kvalspelet att ställas in i flera divisioner, bland annat trean.

 

Sala FF och Heby AIF ska säsongen 2021 spela i division 3 norra Svealand.
I dagsläget är planen att serien ska starta den 1-2 maj, allt enligt ett beslut som togs den 9 mars.
Men om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår den 23 april kommer seriestarten skjutas upp ännu en gång. Dessutom kommer kvalspelen på herrsidan tas bort, något som SvFF:s förbundsstyrelse har fastställt.

Så här skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.
Den 23 april blir ett avgörande datum. I det fall de nationella restriktionerna inte lättat då har förbundsstyrelsen beslutat kring konsekvenshanteringen för de lägre förbundsserierna. Med ”de lägre förbundsserierna” avses division 2-3 herrar och division 1 damer.
Sedan beslutet den 9 mars har synpunkter från distrikten inhämtats. Ett ställningstagande som framgår tydligt är att majoriteten av distrikten anser det viktigt att slå vakt om seriespelet med dubbla möten.

Förbundsstyrelsen har tagit dessa beslut:
✔️ Om inte restriktionerna lättat senast den 23 april skjuts seriestarten upp till 22-23 maj och kvalet på herrsidan till division 3, 2 och Ettan ställs in.
✔️ Om inte restriktionerna lättat senast den 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare, till den 5-6 juni.
✔️ Det ska utredas när brytpunktsdatum för att nödgas ta till enkelmöten i de olika serierna infaller, frågan ska återrapporteras till förbundsstyrelsen i maj.
✔️ Om kvalen ställs in kommer rak upp- och nedflyttning ske mellan de aktuella divisionerna. De lag som hamnar på den ursprungliga kvalplatsen upp går därmed miste om den möjligheten. Det är givetvis beklagligt men den samlade uppfattningen är att det viktigaste har varit att försöka säkerställa en säsong med dubbelmöten i de aktuella serierna.

Förbundets tävlingsavdelning kommer förbereda uppdaterade spelordningar för de olika serierna vilket kommer att sändas ut till samtliga berörda föreningar.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning