Balen Nouri, Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


3 månader sedan

Balen har gjort sitt första division 1-mål – men ännu en förlust

Det blev en ny förlust för Balen Nouris FC Linköping City, men nu vet Balen hur det känns att göra mål i ettan. Redan efter fem minuter gjorde han 1-0 borta mot Lindome GIF. Linköping hade ledningen med 2-0, men hemmalaget kunde vända och Balen och kompani åkte på fjärde raka förlusten.

 

Sala-Heby Fotboll skrev i veckan om Balen Nouris första tid i division 1-laget FC Linköping City. En klubb som hade förlorat de tre första matcherna i serien.
På lördagen var det dags för den fjärde matchen och det var på bortaplan mot topplaget Lindome GIF.

Det blev en kanonstart för Linköpingslaget som redan efter fem minuter tog ledningen. Målskytt var Balen Nouri. Hans första mål på den här nivån.

Hur gick det till?
– Vår målvakt gör en bra utspark om jag minns rätt och jag låter Moses ta ner bollen och går in bakom honom. Sedan får vår vänsterytter bollen och utmanar sin back, jag löper bakom och petar bollen förbi målvakten, berättar Balen.

Linköping ökade på till 2-0 efter tolv minuter, men sedan började hemmalaget sin upphämtning. Reducering efter drygt 20 minuter och vändningen kom sista fem minuterna av halvleken.
Först 2-2 på en nick och ledningsmålet på stopptid. Det blev inga mål i andra halvlek och Linköping fick inkassera den fjärde raka förlusten.

Ledning med 2-0, hur kunde ni släppa det?
– Vi tar onödiga frisparkar utanför vår box och de gör två mål på fasta situationer. Tredje målet kom på ett inlägg. Vi var nära att göra två mål i andra halvlek men bollen ville inte in. Det är 26 matcher kvar och vi fortsätter och det blir bättre och bättre, säger Balen Nouri som nu har gjort sitt första mål i division 1.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning