Eric Boström, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


3 månader sedan

Boström trappar ner, troligtvis blir det i division 7 – “Nu njuter jag av mer fritid”

Han slog ett svårslaget målrekord i Norrby SK för några säsonger sedan. De senaste säsongerna har han spelat i Sala FF men nu tackar han för sig i division 3-laget. Vart han spelar kommande säsong är inte riktigt klart men det kan mycket väl bli FK Sala som blir ny klubbadress för Eric Boström.
– Coronatiden har varit lite konstig så jag har tappat lite motivation, säger Eric.

 

För några säsonger sedan öste han in mål i Norrby SK:s blåa tröja och han har spelat division 3-fotboll de två senaste säsongerna i Sala FF. Nu hittar vi inte Eric Boström i någon trupp på orten så frågan är om det kommer att bli någon fotboll för honom i år?

Har du lagt skorna på hyllan?
– Jag har tackat nej för i år med Sala FF och även Västerfärnebo AIK har fått ett nej. Kanske håller igång med FK Sala, berättar han.

Har du problem med foten?
– Nej, egentligen inte mer än vanligt, men ont i kroppen av konstgräset i Sala. Det var tråkigt när det försvann folk som jag umgicks med också, inte samma känsla för mig i laget längre.

Eric Boström spelade tre säsonger i Sala FF, 2014-2016. Då blev det 46 matcher och sju mål. Eric är en snäll kille för på de tre säsongerna fick han endast ett gult kort.
Sedan varvade han ner i Norrby SK som spelade i sexan 2017 och säsongen slutade med serieseger. Det blev seger i skytteligan med 15 mål för Eric.
Året efter spel i femman och det blev lyckosamt för både Norrby SK och Eric Boström. Ny serieseger och avancemang till fyran.
Det som stack ut var den överlägsna segern i skytteligan för Eric: 50 mål på de 21 matcher han spelade.

Den målskörden imponerade på Sala FF som lockade honom tillbaka till säsongen 2019. De två senaste säsongerna har det blivit 17 matcher och nätet har rasslat fem gånger.

Vad har du för ambitioner för framtiden?
– Det har jag inte tänkt på än. Nu njuter jag av lite mer fritid.

Är det många lokala lag som jagat dig?
– Jag har tränat lite med Västerfärnebo AIK och fått något samtal från Heby AIF. Coronatiden har varit lite konstig så jag har tappat lite motivation. Men jag har inte haft någon bekräftad corona i alla fall.

Blir det ytterligare en halv säsong tror du? 
– Jag tror det blir en halv eller ingen alls. Därför kändes det också som ett “bra” år att ta en paus och se hur det känns, säger Eric.

FK Sala, som förra säsongen hamnade på andra plats i division 7, Västmanland kan alltså ha en riktigt målfarlig forward på väg in i truppen.
Eric Boström säger att han kan vara på väg till FK Sala. Hur viktigt kan ett sådant nyförvärv vara för klubben?
– Han har tränat en gång med oss så det kanske är lite tidigt att dra några slutsatser. Men om han själv säger att han kan vara på väg är ju det positivt, säger Samuel Sillén, grundare och spelande tränare i FK Sala.

Är det pusselbiten för att bli ett topplag även i år?
– Gällande lagbygge och sånt så känns det ganska oväsentligt just nu då prio ett är att få spela matcher igen.

Har ni fler fina nyförvärv på gång eller ser truppen klar ut?
– Vi kommer ha ett slagkraftigt lag både med en eventuell Boström och också utan. Johan Lindström från Grällsta IF är klar. I övrigt har vi inte några nyförvärv på gång från andra lag, det är lite spelare som varit med mer eller mindre med oss tidigare som känner sig för samt lite yngre spelare. Vi har behövt hålla nere med nya provspelare på grund av pandemin.

Det blir väl bara en halv serie som läget känns nu?
– Ja, blir väldigt förvånad om det blir något annat. Dock borde ju vår kunna lottas som dubbel då vi bara är åtta lag och i så fall bara får sju matcher, säger Sillén.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning