Yifan Deng Sala FF gör 1-1 mot Skultuna IS


3 veckor sedan

Sala FF stod upp bra mot Skultuna IS – förutom i fem minuter

Äntligen, sa flera runt planen på Kvarnbackavallen. Träningsmatch första dagen det var tillåtet mellan Skultuna IS och Sala FF:S damlag. Det blev seger med 4-1 för hemmalaget men det var en skapligt nöjd tränare Börje Persson i Sala FF efter matchen.
– Tjejerna sliter på bra och ger aldrig upp och Malin Guldbacke var bäst på plan, säger han.

 

Det har varit en lång väntan och redan första dagen som det är fritt fram för spel igen var det match på Kvarnbackavallen.
Dammatch mellan Skultuna IS och Sala FF. Ett hemmalag som avancerade från division 4 förra året och nu ska spela division 3. Sala FF hör hemma i fyran.

Det var två lag som såg ut att trivas med att säsongen äntligen är igång. Skultuna IS hade ett mest boll första halvleken och Sala FF hade svårt att etablera några farligheter framåt.
Skultuna var nära redan efter sju minuter men bollen räddades på mållinjen. En boll hade de inne efter en kvart men dömdes bort för offside. Några minuter senare ett skott i ribban.

Klockan stod på 29 minuter när en SIS-spelare drar av ett skott från strafflinjen som går över Maria Guldbacke och hemmalaget gör matchens första mål. Sala FF går direkt efter målet framåt och en fin passning fram till Yifan Deng som kvitterar till 1-1.

Några minuter före halvtidsvilan återtar Skultuna ledningen och i paus står det 2-1 till hemmalaget.
En klart godkänd halvlek av Sala FF som står upp bra mot hemmalaget som dock har en välförtjänt ledning.

Andra halvlek startade väldigt illa för Salatjejerna som de första fem minuterna släppte in två mål. Skultuna upp i ledning med 4-1 men sedan blev det inte mer.
Sala FF försvarade sig riktigt bra de sista 40 minuterna och har också någon målchans. Planens bäste spelare var Sala FF:s Malin Guldbacke.
– Hon var grym på mittbacken, säger Sala FF:s tränare Börje Persson.

Är du nöjd med första matchen för säsongen?
– Det var bra. Jag är hyfsat nöjd. Vi har ett ungt lag, de sliter på bra och ger aldrig upp. Nya tag på söndag, säger Persson.

Nästa träningsmatch spelar Sala FF redan på söndag då BK Sport kommer på besök till Lärkan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning