Östervåla IF. Foto: Niclas Bergvall


2 veckor sedan

Här har ni säsongens allra första Heta Lista!

Nu är Heta Listan tillbaka – listan över det nu just nu hetaste i fotbollen i Sala och Heby kommuner. Och det är samma listetta som när Heta Listan var med för sista gången säsongen 2020.

 

De toppade den sista Heta Listan i mitten av oktober förra året och de är i topp när en ny säsong sätter i gång för Sala-Heby Fotbolls lista.
Det handlar förstås om Östervåla IF som inledde division 2-serien med en trepoängare.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (1) Östervåla IF:s damer.
Det finns de som säger att ÖIF kan vinna division 2 i år. Så kan det mycket väl bli och starten på division 2 blev lyckad – seger med 3-0 hemma mot Huddinge IF.

2. (ny) Fotboll!
Vi har väntat och väntat, men nu behöver vi inte vänta längre. Den lokala fotbollen är i gång och dessutom kan vi se slutet på coronapandemin.

3. (ny) Vart tog du vägen?
Sala-Heby Fotbolls serie i väntan på att fotbollen skulle komma i gång har varit populär läsning. Snart har vi nått slutet, men räkna med att den kommer tillbaka när säsongen avslutas i november. Det finns obegränsat med lokala spelare som kan berätta sin historia och kärlek till fotbollen.

4. (ny) Sala FF:s herrar.
Ingen seger i premiären av division 3 norra Svealand, men väl en poäng hemma på Lärkan mot Newroz FC. Stockholmsklubben nämns som en aspirant till seriesegern, ändå var det SFF som dominerade stora delar av matchen. Och kvitteringen på övertid var befriande för de 100 åskådarna som såg matchen (plus ett 40-tal utanför).

5. (ny) Pernilla Andersson.
De fyra senaste åren har ”Pellan” vunnit skytteligan. Så kan det bli i år också – Östervåla IF:s forward gjorde två av de tre målen när ÖIF vann med 3-0 i premiären mot Huddinge IF.

På väg in: Tremålsskyttar.
Ut från Listan: Västerfärnebo AIK, silly season, NSK:s U-lag och Järlåsa Vittinge FF.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning