Division 3 norra Svealand


2 månader sedan

Koll på trean – Premiäromgång med IFK Uppsala i topp

Då är säsongen igång och den slutar först den 20 november. Heby AIF fick ingen poäng kvar hemma på Tegelvallen mot nykomlingen Viggbyholms IK. Sala FF tog emot en av förhandsfavoriterna på Lärkan och fixade en välförtjänt poäng i 93:e minuten.
IFK Uppsala stod för omgångens målkalas mot förra årets division 2-lag Fanna BK.

 

Då är division 3 norra Svealand igång. Den första omgången är avverkad och det blev en poäng av sex möjliga för Heby AIF och Sala FF.

IK Franke-Sundbybergs IK 1-1
Två tippade topplag möttes i premiären på Råby IP. Sundbybergs IK tog ledningen med 1-0 på en fast situation i första halvleken och kunde ha ökat på till 2-0 men Frankekeepern gör en fin räddning.
Den andra halvan av första halvlek dominerar IK Franke och utdelning kommer också. Hands på en bortaspelare och Anton Engström Appelfeldt gör inget misstag på straffen.
Franke hade en jättechans på slutet att avgöra men kampen slutade oavgjort.

Heby AIF-Viggbyholms IK FF 1-3
Nyförvärvet från Harbo IF, Isak Sepulveda, gjorde Heby AIF:s första mål den här säsongen när han snyggt kvitterade till 1-1. Nykomlingen från Stockholm, Viggbyholms IK, stod för motståndet.
En jämn första halvlek i ganska lågt tempo där Haif hade ett par klara målchanser men Viggbyholm hade ledningen med 1-0 i halvtid. Tio minuter in andra kom kvitteringen av Isak men det var gästerna som styrde spelet i andra halvleken.
Med drygt tio minuter kvar kommer ledningsmålet för bortalaget och Heby AIF reste sig aldrig efter det. Strax före slutsignalen kommer också 3-1 till Viggbyholm.

Uppsala-Kurd FK-Västerås IK 2-1
Hemma på Löten tog Uppsala-Kurd FK emot nykomlingen Västerås IK. Ledning efter en halvtimme för hemmalaget på ett skott i krysset.
Drygt fem minuter senare nickar Västerås IK in kvitteringen som var halvtidsresultat. Uppsala-Kurd avgör matchen i den 62:a minuten och enligt rapporter så äger hemmalaget hela den andra halvleken.
Med bara minuten kvar drar Oliver Ottosson på sig sitt andra gula kort och får syna det röda. säsongens första röda i division 3 norra Svealand.

Sala FF-Newroz FC 1-1
Sala FF tog emot en av förhandsfavoriterna i premiären. Om de är seriefavoriter så är Sala FF ändå större favoriter efter premiärmatchen. Det var hemmalagets match i 85 minuter.
Newroz hade fem minuter då deras mål i första halvleken också kom. För övrigt var det Sala FF som ägde matchen men försvaret i Newroz ska ha en eloge för sitt arbete när Sala FF anföll i våg på våg.
Att ställa “bussen” lyckas ibland men rättvisa skipades i den tredje tilläggsminuten då Ebrahim Tajik kvitterade. I matchens sista anfall var Ferat Ucmaz nära att göra ett segermål som hade varit rättvist. En poäng i premiären som borde ha varit tre för Sala FF.

Procyon BK-BKV Norrtälje 0-3
Procyon, med två före detta allsvenska spelare i laget, kammade noll hemma mot BKV Norrtäle. En jämn första halvlek där Norrtälje tar ledningen på en snabb omställning.
I den andra halvleken är det bortalaget som för spelet mot ett hemmalag som har det jobbig i värmen. 2-0 kommer i den 58:e minuten och spiken i kistan en kvart senare.
En rättvis seger till ett hårt arbetande lag skriver BKV på sin hemsida.

Fanna BK-IFK Uppsala 2-6
Ingen vågade, ingen ville, ingen jobbade – det var en total kollaps skriver Fanna BK på sin hemsida.
Fanna BK, som kommer från division 2, förlorade stort mot IFK Uppsala. Bortalaget hade ledningen med 3-1 i halvtid och Fanna gjorde sitt andra mål en kvart in i andra halvleken.
Men sen var det slut på det roliga för IFK Uppsala gör tre mål sista halvtimmen och vinner stort i premiären. Ett hattrick kan vi registrera på IFK Uppsalas Hossein Shojaeddin. Det som sticker ut lite grann är publiksiffran: 300.

Nästa omgång.
11 juni Fanna BK-BKV Norrtälje
12 juni Viggbyholms IK-Uppsala-Kurd FK
12 juni IFK Uppsala-IK Franke
12 juni Sundbybergs IK-Sala FF
12 juni Västerås IK-Procyon BK
13 juni Newroz FC-Heby AIFTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning