Division 3 norra Svealand


2 månader sedan

Koll på trean – nykomlingen Viggbyholm krossade Uppsala-kurd

Tre klubbar i topp utan poängförlust. Viggbyholm, som är nykomling, krossade Uppsala-Kurd. BKV Norrtälje och IFK Uppsala ståtar också på sex poäng.
Tyngre poängmässigt går det för våra lokala klubbar. Heby AIF har inkasserat två förluster med 1-3 och Sala FF har plockat en pinne men spelet är bättre än poängskörden.

 

Här kommer en liten sammanfattning av den andra omgången i division 3 norra Svealand. Och vi kan konstatera att tre lag (Viggbyholms IK, IFK Uppsala och BKV Norrtälje) har full pott och lika många lag står på noll poäng (Heby AIF, Procyon BK och Fanna BK).

Fanna BK-BKV Norrtälje 1-2
Norrtälje tog sin andra seger efter halvtidsledning med 2-0. Fanna får en straff med sex minuter kvar av matchen och det blir nerv på slutet men BKV Norrtälje kan hålla undan till en ny trepoängare.
Enligt BKV Norrtäljes hemsida kom inte laget in i omklädningsrummet i halvtidspausen. Det blev samling i skogsbrynet bakom byggnaden i stället och vatten fick hämtas på annat håll.
Tung start för förra årets division 2-lag med två förluster.

Viggbyholms IK-Uppsala-Kurd FK 7-0
I premiären vann nykomlingen Viggbyholm borta mot Heby AIF. Nu var det hemmapremiär och den slutade med en kross. Hur bra är laget?
Nu sägs det att Uppsala-Kurd saknade flera spelare men även hemmalaget saknade spelare. Den matchen slutade säkert oavgjort.
Ledning med 2-0 i halvtid och hela fem mål i den andra halvleken. En lysande start för nykomlingen som toppar efter två omgångar. Erik Herre i topp på skytteligan med fyra mål.

IFK Uppsala-IK Franke 2-1
Tidig ledning för IFK Uppsala med 1-0 som också blev halvtidsresultat. Hemmalaget hade gyllene tillfällen att öka på målskörden innan paus.
Det skulle dröja ända till slutet av matchen innan matchens andra mål skulle komma. 2-0 till IFK men IK Franke ville vara med och reducering på stopptid av Anton Engström Appelfeldt.
De sista minuterna blev nerviga när Franke tryckte på för kvittering men IFK kunde hålla undan för en trepoängare.

Sundbybergs IK-Sala FF 1-0
Endast en poäng för Sala FF efter två matcher. Förlust mot en av förhandsfavoriterna senast.
Mållöst efter första halvleken och segermålet för SIK kom med 20 minuter kvar av matchen. Spelet såg ut som i den första matchen för Sala FF målchanserna finns där men det fungerade inte sista tredjedelen.
En poäng efter två matcher för SFF, men tränare Azad Kalash är inte orolig.
– Nej, det hade jag varit om vi inte hade spelat bra. Nu måste vi bli bättre i offensiven då kommer det att lossna, säger han.

Västerås IK-Procyon BK 2-1
VIK vände och vann hemmapremiären mot Procyon. Det var bortalaget som tog ledningen i första halvleken.
I början av den andra kvitterade VIK genom Daniel Hanna och segermålet kom några minuter före slutsignalen genom William Söderholm.
Förlusten i seriepremiären med 1-2 mot Uppsala-Kurd byttes mot en seger med 2-1 i hemmapremiären.

Newroz FC-Heby AIF 3-1
Det blev samma siffror i den andra matchen som i den första, 1-3, för Haif. Mot Newroz underläge i halvtid med 0-1 och i den andra ökar hemmalaget på till 2-0.
Heby AIF reducerar med kvarten kvar genom Isak Sepulveda.
Haif har möjligheter till kvittering framför allt på fasta situationer. I stället kontrade Newroz FC in sitt tredje mål precis i slutskedet av matchen i öppet mål när Haifen lyfte upp målvakten i ett försök att kvittera.
– Jag är ändå jättenöjd, det kanske låter konstigt. Men det finns mycket att ta med sig till nästa match, säger en inte alls så besviken tränare Jonas Ahlin i Haifen.

Kommande matcher
Tisdag, 19:30: Fanna BK-Sala FF.
Lördag, 13:00: IK Franke-Fanna BK.
Lördag, 13:00: Heby AIF-Sundbybergs IK.
Lördag, 14:00: BKV Norrtälje-Västerås IK.
Lördag, 15:00: Sala FF-IFK Uppsala.
Lördag, 15:30: Uppsala-Kurd FK-Newroz FC.
Söndag, 16:00: Procyon BK-Viggbyholms IK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning