Östervåla IF. Foto: Niclas Bergvall.


5 månader sedan

Heta Listan med två serieledare i topp via stora segersiffror

Det blev stora segrar för Östervåla IF:s herrar och Järlåsa Vittinge FF som också betyder serieledning över sommaren för båda lagen.
Tjejerna i ÖIF har prenumererat på en plats på listan men nu några snäpp ner från förstaplatsen. Ett äkta hattrick får också plats på veckans Heta Lista.

 

I dag är den tillbaka – Heta Listan!
Sala-Heby Fotbolls lista över det bästa som hänt den senaste veckan.
Östervåla IF:s herrar toppar listan efter sin andra storseger och serieledning när vårsäsongen är över.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (ny) Östervåla IF herrar.
Grabbarna från Östervåla, som startade om med seriespel efter ett års uppehåll, toppar vårtabellen i sjuan.
Omstarten skulle egentligen ha varit i division 8 men via en gratisplats så blev det division 7 i stället. Två övertygande segrar i serieupptakten och målskillnaden 11-2 räcker med råge till förstaplatsen på Heta Listan.
Blir det division 6 nästa säsong?

2. (ny) Järlåsa Vittinge FF.
“Gudomligt spel” sa JVFF:s ledare Thomas Falk efter premiären i division 7 norra Uppland. Det var proppen ur och storseger med hela 7-0.
Det är sex år sedan JVFF vann med så stora siffror. Då blev det hela 11-0 mot Procyons andralag säsongen 2015. En säsong som slutade med serieseger.
Nu får JVFF fira semester i serieledning till höstsäsongen som startar den 7 augusti.

3. (2) Östervåla IF damer.
Tjejerna i Östervåla IF finns med på den här listan vecka efter vecka men är nu nere på tredje plats. En tidig seriefinal mot Upsala IF spelades senast och där ÖIF hade ledningen med två mål två gånger.
Tyvärr kunde de inte knyta till säcken och plocka en trepoängare mot serieledaren
– Men oavgjort var väl kanske rättvist” sa tränare Fredrik Nilsson.

4. (ny) Ransta IK.
Den 24 juli spelas den klassiska triangeln mellan Sala FF, Heby AIF och Ransta IK. Ja, ni läste rätt det är Ransta IK som hoppar in och vikarierar på Lärkan.
Det är ju Tärnsjö IF som ska vara tredje part i triangeln men den här säsongen får de inte ihop lag. Med kort varsel så har Ransta IK hoppat in så att turneringen kan spelas.

5. (ny) Alireza Rezaei JVFF.
Det blev storseger för Järlåsa Vittinge FF i premiären. Vi på Sala-Heby Fotboll premierar hattrick på vår Heta Lista och Alireza gjorde just detta i matchen. Inte nog med det, han stod för ett äkta hattrick när han i första halvlek gjorde 3-0, 4-0 och 5-0.

På väg in: En lång höstsäsong, men först är det semester.
Ut från Listan: Sala FF, Västerfärnebo AIK:s herrar och Alexander Söderström, Fateme Hossaini Tärnsjö IF, Sunday Bale, Sala FF.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning