Förberedelserna för Julcupen pågår för fullt. Foto: Carl-Henrik Rapp


5 månader sedan

Nu planeras det för Julcupens jubileum – ”Göra något extra”

Det blir två jubileum när Sala FF ska arrangera Julcupen i december 2021 och januari 2022. Cupen ska spelas för 40:e gången och den fyller dessutom 40 år.
– Givetvis ska vi se till att spelare, ledare, funktionärer och åskådare på flera sätt får ta del av de 40 åren som cupen har spelats, säger Mattias Falk i SFF.

 

Det var meningen att fjolårets Julcup skulle bli den 40:e upplagan.
Den ställdes dock in på grund av coronapandemin.
Men den 27 december är första speldag för den 40:e upplagan – och dessutom är det 40 år sedan Cupen avgjordes för första gången.
– Nu ser vi fram emot att arrangera cupen. Det var en tomhet i vintras när den ställdes in, säger Mattias Falk, ansvarig för cupen.

Det var i december 1981 som den första upplagan av Julcupen startade i då nybyggda Lärkhallen. Sedan dess har den avgjorts varje år med undantag av 2020/21.
– Vi var många som saknade Julcupen i fjol, men det är mycket som har ställts in de senaste året. Nu ser vi fram emot att göra något extra av Julcupen när det är jubileum.

Mycket kommer att vara precis som vanligt, men arrangörsstaben kommer att se till att det kommer att märkas att det är 40:e gången.
– Ja, det är viktigt att uppmärksamma det, cupen har betytt mycket för många. Tänk bara hur många lokala ungdomar som har deltagit genom åren, säger Mattias Falk.

Julcupen spelades under många år med Lärkhallen som huvudarena. Men numera är det Idrottshallen som gäller.
– Vi har haft funderingar på att återvända till Lärkan nu när det finns två spelplaner där. Men i år kör vi på som vanligt, berättar Falk.

Förutom alla ungdomsklasser kommer även Veterancupen att spelas på nyårsafton, en tradition sedan 2005. Även Seniorcupen ska spelas, förhoppningsvis lördagen den 8 januari.
– Speldagarna är inte helt spikade, vi har lagt ett förslag på när de olika åldersklasserna ska kunna spelas.
Hur kommer de 40 åren att uppmärksammas?
– Vi har lite idéer om det, bland annat en annorlunda straffsparksläggning. Men givetvis ska vi se till att spelare, ledare, funktionärer och åskådare på flera sätt får ta del av de 40 åren som cupen har spelats, säger Falk.
Sala FF kliver för övrigt in i ett jubileumsår som klubb nästa år. Det var i december 1972 som föreningen bildades efter en sammanslagning av IFK Sala och IF Norden.

Seniorcupen startade för övrigt 2011, då Julcupen flyttades till Idrottshallen, och 2019/20 var det 32 lag som kom till spel, 16 herr- och lika många damlag. Då spelades det på tre planer, Idrottshallen och båda planerna på Lärkan.
– Vi hoppas att det ska kunna bli lika många lag och givetvis kommer vi först och främst att bjuda in de lokala lagen.

Preliminära speldagar i Julcupen 2021/22.
Måndag 27 december: Pojkar födda 2012 och P13 (delad dag).
Tisdag 28 december: P09
Onsdag 29 december: P11
Torsdag 30 december: Juniorer.
Fredag 31 december: Veteraner.
Söndag 2 januari: Flickor födda 2010.
Måndag 3 januari: F12 och F13 (delad dag).
Tisdag 4 januari: P07.
Onsdag 5 januari: F06.
Torsdag 6 januari: F08.
Fredag 7 januari: P05.
Lördag 8 januari: Seniorer.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning