Ferat Ucmaz, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp.


5 månader sedan

I halvtid: Sala FF – ”Vi har gjort några riktigt bra prestationer”

Tre lokala lag har kommit en bit på sina respektive säsonger. Tre lag som Sala-Heby Fotboll kommer att ta ”tempen” på och först ut i serien ”I halvtid” är Sala FF:s herrar.
– Jag är nöjd så här långt. Vi ligger på övre halvan och har gjort några riktigt bra prestationer, säger tränare Azad Kalash.

 

Normalt sett publicerar Sala-Heby Fotboll under juli månad ”I halvtid” med samtliga lokala seniorlag.
I år är det lite annorlunda. Många av lagen har inte ens spelat sin första match – andra har spelat en eller kanske två matcher.
Tre lag har dock kommit en bit på väg, Sala FF:s herrar, Heby AIF och Östervåla IF:s damer, och givetvis blir det ”I halvtid” med dessa även om det är en bit till just halvtid.

Först ut är Sala FF som hann spela sex matcher i division 3 norra Svealand. Resultatet blev tio poäng och en fjärde plats i dagsläget.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Ja, vi ligger på övre halvan och har gjort några riktigt bra prestationer. Enligt mig har vi på de sex första matcherna vi spelat mött seriens fem bästa lag, säger SFF:s tränare Azad Kalash.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag är mest nöjd med kollektivet och på sättet vi fått ihop det. Vi tappade inför den här säsongen Rasmus Hedlund Aldén, som var kapten, Balen Nouri och Hersi Musaazi. Tre mycket tunga spelarförluster och tre av Salas bästa spelare den föregående säsongen, säger Azad och fortsätter:
– Vi har ett ungt lag och alla vill något varje träning. Vi utmanar varandra till att bli bättre fotbollspelare i varje träning vi gör. Många av de unga tar väldigt mycket för sig.

Vad är du missnöjd med?
– Det sämsta är nog att det var en oviss och lång försäsong.
Vi fick inte ha omklädningsrum, sitta i lokaler för teori eller genomgång fram till första matchen i serien. Det har såklart inte varit optimalt.

Vilka spelare har varit bäst?
– Jag tycker Bader Mahfouz, Welat Ucmaz, Ferat Ucmaz och James Papa Yeboah har varit de mest tongivande spelarna och de har levererat i varje match de spelat. Jacke Eklund har tyvärr på grund av sin skada inte kunnat göra sig rättvis och inte kunnat gå för fullt på ett bra tag. Stephen Komaketch är på väg i gammal god form och han är viktig för oss. Sen har vi Elias Andersson Jirlind som varit en stor överraskning och som har växt för varje vecka som går sen han kom till oss. Han springer nog mest i varje match.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Det är helt klart IFK Uppsala. Ett lag med mycket talang och mod.

Några spelare på väg in eller ut?
Vi tappade Hampus Hedlund i målet. Den luckan måste vi såklart fylla med en ny målvakt. Annars har vi inte pratat något om förstärkningar mer än att eventuellt fylla på med ett par juniorer till hösten. Eftersom vi gjort det bra och är med där uppe i toppen så är det såklart mer attraktivt för spelare att komma till oss och jag har haft några som hört av sig och vill komma och testa

När kör ni i gång träningen kollektivt igen?
– Vi kör igång igen den måndagen den 19 juli och då kommer vi att träna ihop med våra juniorer. Tanken är att flera av de ska vara med i triangeln samma vecka.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Vi kommer jobba ännu mer med det vi har gjort under våren. Det kollektiva försvarsspelet och anfallsspelet. Jobba mer med saker vi är bra på, i bägge de delarna. Fasta situationer där vi varit riktigt bra, tre mål framåt och noll insläppta. Vi kommer även att jobba med omställningsspelet och vidareutveckla kunskaperna med vad vi behöver göra när vi äger mycket boll.

Vad är målsättningen i höst?
– Det är att fortsätta göra bra matcher och prestationer och förhoppningsvis kan vi fortsätta vara på den övre halvan när vi slutsummerar säsongen. Kanske satsa ännu mer på de yngre spelarna och låta de växa in i det här sakta.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Vi spelar triangeln sen möter vi Västerfärnebo AIK innan omstarten mot Fanna BK hemma, berättar Azad Kalash.

SFF:s kommande matcher.
24 juli: SA-triangeln mot Heby AIF och Ransta IK på Lärkan.
31 juli: Västerfärnebo AIK borta (träningsmatch).
7 augusti: Fanna BK hemma (division 3).
14 augusti: BKV Norrtälje borta (division 3).
21 augusti: Heby AIF hemma (division 3).Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning