NF Academy hade träningsdagarna på Mullevi. Foto: privat


4 månader sedan

Ett lyckat läger på Mullevi för NF Academy

I fjol var det regniga höstdagar när NF Academy besökte Norrbyliden. I år var det annorlunda när ”campen” gästade Mullevi i Ransta.
– Ransta IK tog emot oss med öppna armar och med bra värdskap fick vi väldigt bra förutsättningar, berättar Salasonen Fredrik Larsson, som var ansvarig för träningsdagarna.

 

Kanske minns du att Nordic Football Academy i fjol besökte Norrby SK och Norrbyliden under några dagar i oktober.
I år besökte akademien från Norge Ransta IK:s hemmaplan Mullevi och ansvarig för distrikten Örebro län och Västmanland är Salasonen Fredrik Larsson.
Han har ett förflutet i Norrby SK och Sala FF men bor sedan några år i Glanshammar utanför Örebro och jobbar halvtid på NF Academy.

Var det ett lyckat läger?
– Ja, med Ransta IK som tog emot oss med öppna armar och bra värdskap fick vi väldigt bra förutsättningar. Alla spelare som deltog dessa dagar har varit engagerade att lära sig och tagit till sig instruktioner från tränarna. De flesta spelarna tar med sig en hel del kunskap och tips på vad de kan utveckla i deras spel, berättar Fredrik.

Träningsupplägget blev lite annorlunda i år jämfört med 2020.
– Vi körde endast förmiddagsf där alla spelare var på plats under tre timmar.
I fjol regnade det en helgen, men så genomfördes också träningsdagarna i slutet av oktober.
I år var det annorlunda.
– Vädret går inte att klaga på, helt perfekta förhållanden dessa dagar, berättar Fredrik och fortsätter:
– Vi hade önskat fler spelare men våra två portugisiska tränare hade hand om två grupper fråm många olika klubbar från flera delar av landet. Sala FF, Norrby SK, Ransta IK och Sätra IF var de lokala representanterna.

Var är nästa anhalt för Akademien?
– NF och dessa tränare är på väg till Hudiksvall för sitt sjätte och sista camp under deras sommarturné innan de får åka hem till Portugal. Annars har vi just nu inte bokat in några fler camp, men i framtiden vore det kul att köra fler camp i Sala, berättar Fredrik Larsson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning