Samuel Sillén, FK Sala. Foto: Carl-Henrik Rapp.


1 år sedan

Fulltid: FK Sala slutade tvåa i sjuan – “Vi är ett väldigt härligt gäng”

FK Sala har luftat många spelare i de sex seriematcherna som slutade med en silverplats. Spelande tränare Samuel Sillén är både nöjd och inte nöjd med sitt manskap.
En stor förlust i premiären men seriespelet slutade med fyra raka segrar för division 7-laget. Samuel avslöjar också hur det blir nästa säsong.

 

Det blev bara sex matcher den här korta säsongen för FK Sala i division 7 Västmanland eftersom Medåkers IF hoppade av innan säsongen körde igång.
FK Sala startade säsongen med en stor förlust mot Hornafrik Ungdomsförening IF. Sedan spelade de oavgjort mot blivande seriesegrarna Gäddeholms FF.
De fyra sista matcherna har slutat med seger.
FK Sala har använt 25 spelare i de sex matcher de spelat. Endast Johan Pettersson och spelande tränare Samuel Sillén har spelat alla.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jadu, hur betygsätter man en sån här konstig säsong med endast sex matcher? Men jag sätter tre plus. Vi förlorar bara en match och kommer tvåa. Samtidigt har vi lite för många dippar i matcherna och lite för många spelare borta för att sätta ett högre betyg. Vi hade kunnat vara bättre, säger Sillén.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Placeringsmässigt är det väl lite vad jag kill-gissade innan. Samtidigt hade vi väl inte några större förväntningar utan det här fick väl bli lite av en säsong att spela av i och med att den var väldigt kort.

Vad har fungerat bäst?
– Att vi är väldigt härligt gäng med en bra gemenskap, och i perioder av matcher har vi spelat riktigt fin fotboll. Jag tror och hoppas att alla i laget har haft kul under säsongen.

Vad har fungerat mindre bra?
– Frånvaron. Fått jaga spelare mer än jag hoppats. Inför sista matchen var vi endast elva FK-spelare tillgängliga.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Adam Funk har varit motorn på mittfältet, både med sitt spel och sitt snack. Det har märkts när han varit borta. Marcus Lindberg kom in som en bonus i mål när vi tappade vår målvakt under sommaren och har varit fantastisk i de matcher han varit med. Många fler kan nämnas vilket är ett gott betyg.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Måste nog nämna avslutningen mot Romfartuna. Massvis av spelare borta på allt från kryssningar till utlandsresor. Men då kliver andra fram och jag tycker nog att vi gör vår bästa kollektiva insats i den matchen.

Blir du kvar som ledare?
– Ja, det blir jag. Just nu ligger allt på is ett par veckor till innan jag börjar inventera för framtiden.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning