Göran Olsson, tränare Harbo IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Fulltid: Harbo IF vände dipparna till segrar – “Vi ger aldrig upp”

Göran Olsson i Harbo IF ger sitt lag ett godkänt betyg för säsongen 2021. Dessutom lyfter han att det finns många yngre spelare som är på väg in i A-laget.
– Det vill verkligen ta en plats och visar framfötterna, berömmer han.

 

Harbo IF började säsongen lite knackligt men efter förlusten mot Strömsbergs IF:s andralag vände laget på skutan och tog fem raka segrar.
En segersvit som gav Harbo IF tredjeplatsen i divison 6 norra Uppland.
– I matchen mot Strömsberg skapar vi massor med chanser men det vill sig inte. Vi tog med oss den andra halvleken och sen vann vi fem raka matcher, säger Göran Olsson i Harbo IF.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Ännu en halv säsong där varje poäng är viktig. Vi står upp väl och gör en klart godkänd säsong.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi är med där uppe som vi ville och har lite plumpar mot bland annat Runhällen, men vi går ut för att försöka vinna varje match och gör det på ett bra sätt. Inte vackert emellanåt men fruktansvärt effektivt.

Vad har fungerat bäst?
– Många som har tränat. Spelmässigt gör vi också bättre ifrån oss än förra säsongen, vi är mer löpvilliga, fyller på med mycket folk i vårt anfallsspel och en stor skillnad är att vi aldrig ger upp och trampar på till slutet. Sen att det finns så många yngre som verkligen är på väg in och vill ta en plats.

Vad har fungerat mindre bra?
– I början fick vi djupa dippar under matcher som vi har haft svårt att ta oss ur men det blev bättre.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Som vanligt Simon Johansson men även Alexander Thell och Jesper Forsberg. Måste också nämna Anton Johansson som gör ett grovjobb på mittfältet. Joel Norgren och Filip Livf från P16 kommer in och bidrar. Sist men inte minst till “Vigge” Sjöberg som fick skola om sig från mittback till målvakt.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Många matcher med vinster men jag minns faktiskt matchen hemma mot Strömsbergs IF där vi föll med 2-3. Vi var utrullade i första halvlek låg under med 0-3 och sen gjorde vi 1-3 precis innan halvtid och fick lite styrka av det. Vi kliver in till andra halvlek och matchbilden blir tvärtom då vi trycker på i 45 minuter och får in 2-3-målet då det är cirka 20 minuter kvar. Vi skapar massor med chanser men det vill sig inte fast vi spelar ut dem och det kändes lite surt att vi inte fick med oss en poäng. Men vi tog med oss den andra halvleken och sen vann vi fem raka matcher.

Blir du kvar som tränare?
– Inte klart, säger Göran Olsson i Harbo IF.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning