Lina Domberg, Norrby SK. Foto: Niclas Bergvall


2 månader sedan

Lina har inte förlorat på åtta år: ”Stämmer det!?”

Två raka serieseger har det blivit, senast med Norrby SK. Och faktum är att Lina Domberg inte har förlorat en enda match på svensk mark på åtta år.
– Jag är givetvis väldigt stolt och nöjd med vår säsong och med laget, berättar Lina.

 

I fjol vann hon division 3-serien med IK Sturehov.
I år blev det en ny serieseger i samma serie – men denna gång med Norrby SK.
Det här ska handla om målvakten Lina Domberg.
Går det att jämföra säsongerna?
– Säsongerna i sin helhet tycker jag är rätt lika. Det som skiljer sig är att förutsättningarna inför säsongsstart var annorlunda i Sturehov. Vi hade internmatcher under våren i den mån det gick och en tränarstab som var densamma under hela året. Sen hade jag spelat med flera spelare i Sturehov tidigare och vi kunde varandras spelstil, det gjorde att vi kunde spela ihop oss rätt snabbt, berättar Lina.

Lina Domberg är fostrad i Sala FF och gick redan 2013 som 17-åring till allsvenska KIF Örebro. Den allsvenska debuten kom den 18 maj samma år. Motståndare var Kopparbergs/Göteborg FC på hemmaplan, en match som gästerna vann med 2-0.

I fjol blev det idel segrar och inte en förlust i år. Noteras kan att Lina inte har förlorat en enda match sedan den allsvenska debuten?
Är det något du tänkt på?
– Stämmer det?! Det kan vara så för matcherna jag spelat i Sverige. När jag var över till USA för college förlorade vi någon match där minns jag. Men annars var det ju en väldigt trevlig statistik! Att vinna är ju roligt, säger 25-åringen.

2014 fick Lina diskbråck och det hängde i till och från i tre år, sedan tröttnade hon på alla bakslag och rehab och tog en paus från fotbollen.
– Jag inte orkade spela på den höga nivån med den träningsmängden som krävdes. Jag har också kämpat med psykisk ohälsa som har gjort sitt. En kombination av det gjorde att jag behövde ett uppehåll på några år för att stärka upp både kropp och huvud och att det skulle få ta den tid det tog, berättar hon.
Men nu är hon tillbaka och med två raka seriesegrar är fotbollen kul igen.

Är du nöjd med lagets och din säsong?
– Det har vart en svår säsong i och med att det var enkelserie med endast ett fåtal träningsmatcher. Det gav oss inte jättebra förutsättningar för att lyckas. Vi fick dessutom byta tränare mitt i uppladdningen vilket inte heller var optimalt. Att vi trots detta lyckas vinna serien gör att jag givetvis är väldigt stolt och nöjd med vår säsong och med laget.

Lina släppte in elva mål under säsongen.
Hur många av dessa tar du på dig?
– Elva mål är absolut för mycket och jämför jag med förra året, då jag släppte in tre mål, så är jag såklart missnöjd med siffran i år. Några mål tar jag absolut på mig. Däremot upplever jag att det har tagit ett tag för oss i försvaret att spela ihop oss och lära känna varandra på planen med tanke på förutsättningarna, säger Lina och fortsätter:
– Jag tyckte att det började kännas mer stabilt först mot slutet av säsongen, hade vi haft mer tid att spela ihop oss tror jag vi hade släppt in färre mål.

Har det varit en rolig säsong?
– Ja, det har det. Det är roligt att spela med både rutinerade och hungriga yngre spelare.
Kommer du vara kvar även nästa år?
– Vi får se. Jag ser fram emot lite ledighet, vad som händer nästa säsong är oklart.
Kommer du att vara med och spela inomhus, det vill säga futsal?
– Eventuellt, är lite sugen på att vara utespelare då så man får vara lite delaktig i spelet. Målvakt inomhus är ingen favorit, men jag är inte omöjlig, säger Lina Domberg.



Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.



Mer läsning