Norrby SK. Foto: Lina Bohlström


2 år sedan

Fulltid: Norrby SK:s ”ledare” hyllar laget – ”Alla har varit fantastiska”

Ö-laget, som de kallar sig, kan se tillbaka på en bra säsong.
Det här ska handla om Norrby SK:s damer i sjumannaserien.
– Det bästa med årets säsong är såklart spelglädjen, säger Evelina Back.

 

De kallar sig ö-laget, de äldre ”damerna” som spelar fotboll i Norrby SK och som två år varit med i sjumannaserien.
Och här blir betyget på säsongen 2021 det högsta från ledare Evelina Back – som inte vill kalla sig ledare.
– Jag sköter lite logistik och är lite sammankallande. I övrigt leder de sig själva och det går alldeles utmärkt, säger Evelina.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jag sätter högsta betyg i år igen. Vi har haft otroligt roligt och det har tillkommit nya spelare som vill träna och spela. Alla tjejer har varit fantastiska och var och en har bidragit på sitt sätt, säger Evelina Back.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Några andra förväntningar än att vi skulle lyckas genomföra poolspelen och ha riktigt roligt har vi inte haft. Kan konstatera att vi lyckats med bravur.

Vad har fungerat bäst?
– Det bästa med årets säsong är såklart spelglädjen. Jag är också mycket glad och nöjd över att det inte varit någon som helst problem att få ihop folk till matcherna.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det enda som fungerat mindre bra är väl egentligen pandemin. Det har satt lite käppar i hjulet för träningsnärvaron och vi har ställt in fler träningar än tidigare säsonger.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Jag kan inte nämna någon specifik spelare som utmärkt sig. Det är hela gruppen som skapar den här otroliga andan som gör att det är lika roligt att spela fotboll som det var när jag började som elvaåring.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Jag skulle säga att höjdpunkterna är när vi samverkat inom klubben. Under hösten genomfördes en träning ihop med klubbens äldsta flicklag samt några spelare ur damlaget. Den kvällen rankar jag högt. Också säsongsavslutningen där ”ö-laget” först tar hem två segrar på Svedboäng, sätter sig i bilen och åker till Skultuna för att heja fram damernas serieseger. Vi firade tillsammans på kvällen och det värmde verkligen mitt klubbhjärta och det är en dag jag kommer bära med mig länge!

Blir du kvar som ledare?
– Jag har aldrig sett mig själv som en ledare för detta gäng, jag sköter lite logistik och är lite sammankallande. I övrigt leder de sig själva och det går alldeles utmärkt, säger Evelina.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning