Division 3 norra Svealand


7 månader sedan

Koll på trean – IFK Uppsala ser ut att gå mot serieseger

Det har spelats 17 omgångar av division 3 norra Svealand och det återstår fem. Heby AIF är väldigt nära att få lämna för spel i division 4 Uppland nästa säsong.
Sala FF inkasserade sin andra raka förlust och har tappat kontakten med topplagen. De får rikta in sig på att eventuellt få spela derbymatcher mot Västerfärnebo AIK nästa år.

 

Nu får Heby AIF svårt att klara sig kvar i trean efter poängtapp sent mot Fanna BK. Sala FF vinner inga matcher på sin provisoriska hemmaplan och kan nog nu räkna bort möjligheten till topplacering.
IFK Uppsala har ett ben i division 2 när de nu leder med fyra poäng med fem omgångar kvar.

Heby AIF-Fanna BK 2-2
Heby AIF hade behövt en trepoängare för att ha någon liten chans till nytt kontrakt.
Det var nästjumbon fanna som tog ledningen men Heby AIF kunde under ett par lyckosamma minuter i första halvlek vända till ledning 2-1. Det skulle komma en kvittering i andra halvlek när det var tio minuter kvar.
Det oavgjorda resultatet var nog inte något av lagen nöjda med. Sju poäng upp till strecket för Haif. Kan de gå ifatt?

Västerås IK-Newroz FC. 1-3
Västerås IK är inblandat i nedflyttningsstriden precis som Heby AIF. Ny förlust nu mot topplaget Newroz FC.
Bortaledning med 1-0 i halvtidspausen. Västerås IK fick nytt hopp när det återstod 20 minuter då Marcus Persson nickade in 1-1. Den lyckan blev knapp tio minuter lång, då Newroz återtog ledningen och på övertid gjorde de också 3-1.
Newroz FC är fortsatt med i toppstriden och läget fortsatt besvärligt för VIK.

Procyon BK-Sundbybergs IK. 3-2
Det kan vara så att Procyon räddade nytt kontrakt när de mötte topplaget Sundbyberg. Procyon tog ledningen med 1-0 redan efter fem minuter genom Dioh Williams och kunde öka på till 2-0 efter 40 minuter.
Sundbyberg reducerade precis innan pausvisslan ljöd.
Någon minut in i andra halvlek kvitterar Sundbyberg till 2-2 på en straff. Det skulle dock sluta lyckligt för Procyon som gjorde 3-2 och plockade tre välbehövliga poäng.
Är Sundbyberg borta från serieseger nu?

Uppsala Kurd FK-IFK Uppsala. 0-4
Med fem omgångar kvar så har IFK Uppsala kopplat greppet om seriesegern. Ledning med fyra poäng så kan de kosta på sig att förlora en match.
I derbyt mot Uppsala Kurd var det inget snack om saken var poängen skulle hamna. Matchen avgjordes redan i första halvlek då IFK Uppsala gick ifrån till ledning med 3-0.
De fyllde sedan på med ytterligare ett mål i andra halvlek och har nu en fot i division 2.

BKV Norrtälje-Viggbyholms IK. 1-2
Ledning med 1-0 för BKV Norrtälje redan i den andra minuten. Viggbyholm kvitterade på en straff i den 14:e minuten och tog sedan ledningen med 2-1 tio minuter senare.
Något mer mål i andra halvlek blev det inte. Viggbyholms trepoängare betyder att de tillsammans med Newroz jagar IFK Uppsala tre poäng bakom serieledarna.
BKV Norrtälje kommer att sluta som ett mittenlag.

Sala FF-IK Franke. 0-1
Ny “hemmamatch” på Tegelvallen för Sala FF. Normalt hemmastarka Sala FF har inte vunnit någon match på hemmaplan när de nu har deporterats till Heby AIF:s arena Tegelvallen.
I länsderbyt mot IK Franke så avgjordes det redan i första halvlek när Liam Schweitz gjorde 1-0 till gästerna. Sala FF tyckte själva att de gjorde säsongen sämsta match och är nu bortkopplade från toppstriden.

Nästa omgång:
Lördag 13:00 IK Franke-Heby AIF.
Lördag 13:00 Sala FF-BKV Norrtälje.
Lördag 14:00 Sundbybergs IK-Västerås IK.
Söndag 16:45 IFK Uppsala-Procyon BK.
Söndag 18:00 Fanna BK-Uppsala Kurd BK.
Söndag 19:30 Newroz FC-Viggbyholms IK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning