Ibrahim "Ibbe" Jusu Tärnsjö IF Foto: Privat.


4 veckor sedan

Fulltid: Tärnsjö IF kom tvåa men går upp i alla fall – “Betyget blir en tia”

Tärnsjö IF vann åtta av nio seriematcher i division 7 västra Uppland. Det räckte trots det inte till serieseger utan en hedersam andraplats. Förlusten kom mot blivande seriesegrarna. Tärnsjö IF fick sedan ett glädjebesked efter säsongen när fotbollförbundet gav TIF en gratisplats i division 6 nästa säsong.

 

Tärnsjö IF som har spelat i division 7 västra Uppland den här säsongen slutade på andra plats. Endast en förlust och det var mot Sunnersta AIF:s andralag. En knapp förlust med 0-1 på bortaplan.

Åtta segermatcher och den enda förlusten räckte alltså inte, men ett glädjebesked fick Tärnsjö IF efter säsongen, Upplands Fotbollförbund erbjöd TIF en plats i sexan nästa säsong och den tog de emot.

Tärnsjö IF har tränats av Ibrahim Jusu som stort sett är nöjd med säsongen och sätter högt betyg på säsongen.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det blir en klar tia av tio möjliga, säger han.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Tanken var att bli ett topplag när vi pratade med truppen före säsongen. Med så många skickliga spelare och de har absolut visat fokus. Det har varit tungt ibland med skador och annan frånvaro men vi har kört på.

Vad har fungerat bäst?
– Kommunikationen mellan tränare och spelare. Att vi har kunnat samsas och alla ställde upp.

Vad har fungerat mindre bra?
– Inget runt laget, det är nog för egen del med resandet från Uppsala. Det har varit tungt när man åkt och det periodvis varit hög frånvaro på träningarna på grund av sjukdomar.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Där måste jag säga alla spelare. Det har varit ett gäng från Stockholm och ett annat från Uppsala. Resten från orten och alla har har varit tongivande.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Matcherna mot Sunnersta AIF:s andralag och Johannesbäck FF. Vi förlorade mot blivande seriesegraren Sunnersta på bortaplan med 1-0. Vi hade två avbytare varav jag själv var en av dem. Jag var lite krasslig och den andra avbytaren var halvskadad. Vi gjorde en kanonmatch trots förlusten. Matchen mot Johannesbäck vann vi och det var deras första förlust under säsongen. Det var mycket skitsnack under den matchen så det var en skön seger.

Blir du kvar som ledare?
– Jag blir gärna kvar men det ska fungera hemma också.

Nu fick ni en gratisplats i division 6 efter säsongen, det kanske är mer lockande då?
– Vi är värda den platsen och det kan bli heta derbyn mot Harbo IF och Östervåla IF i bästa fall. Jag har hört att det kan komma mycket publik på sådana matcher, avslutar tränare Ibrahim Jusu.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning