4 veckor sedan

Nya direktiv om du vill byta fotbollsklubb

Den så kallade frimånaden – där amatörspelare kan byta förening fritt utan att behöva lämnande förenings godkännande – flyttas efter ett beslut av Svenska Fotbollförbundet styrelse.

 

Den så kallade frimånaden förskjuts i år. Det har Svenska Fotbollförbundets styrelse beslutat.
Så här skriver förbundet om att den gäller mellan den 29 november och 29 december 2021.

”Den så kallade frimånaden – där amatörspelare kan byta förening fritt utan att behöva lämnande förenings godkännande – infaller normalt mellan 15 november och 15 december. På grund av pandemin har seriespelet i år förskjutits så att många tävlingar inte är färdigspelade när denna period infaller. Förbundsstyrelsen har därför beslutat att frimånaden 2021 flyttas till mellan 29 november och 29 december.
”Frågan om justering av frimånaden väcktes för första gången i våras. Den fortsatta utvecklingen av pandemin försenade därefter årets säsongsstart. Säsongen har förlängts och vissa serier kommer inte vara slutspelade när frimånaden infaller. Det medför en risk att spelare lämnar en förening med omgångar kvar att spela. Mot bakgrund av detta har tävlingsavdelningen frågat distrikten om de anser att perioden för frimånaden ska justeras, och i så fall på vilket sätt.”
”Efter genomgång av inkomna svar på den enkät som skickades ut konstaterades att 16 av 23 svarande distrikt inte anser att frimånaden 2021 ska justeras, medan sju anser att en justering bör göras.”Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning