Lena Krafth


2 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2021 – Lucka 19

Nybliven pensionär i lucka 19 – Lena Krafth har efter många många år i polisens tjänst trappat ner. Hon har spelat fotboll i fyra ortsklubbar och var med och startade damlaget i Norrby SK. Fritidssysselsättningar har hon inte hittat riktigt än efter att ha slutat jobba men barnbarnen tar hon med glädje hand om.

 

Fjärde advent är det idag och i lucka 19 har vi en person som har sett de flesta bovarna som passerat polisstationen. Lena Krafth nybliven pensionär har gjort 46 år i polisens tjänst och det är respekt.

Nu är hon nybliven pensionär och bor i Sala där också hennes barn bor och de båda är fotbollstränare. Då rycker Lena in och tar med glädje hand om barnbarnen.

Har du själv spelat fotboll och var i så fall, du var väl simmare?
– Någon simmare var jag inte. Var i och för sig med i Sala SS men kommer inte ihåg att jag tävlade något. Har spelat handboll men fotbollen är det jag spelat längst. Jag började i IF Norden, sen blev det Sala FF och när de lade ner damfotbollen spelade jag i Grällsta IF ett år. Var sedan med och startade damlag i Norrby SK, tror det var 1978. Spelade där tills jag fick mitt andra barn (Samuel), berättar hon.

Vad gör du på fritiden?
– Har ju precis blivit pensionär så ännu har jag inte hittat något riktigt att göra på min fritid. Den mesta tiden går åt till mina tre barnbarn och det är ju himla kul.

Vilken är din lokala favoritklubb och vad är det bästa med den?
– Eftersom jag varit med i Norrby SK så länge, både som spelare, tränare och ordförande faktiskt, så blir det nog den klubben. De tar väldigt bra hand om barn och ungdomarna. Mitt äldsta barnbarn spelar där nu. Dessutom tränar min dotter (Emy Sillén) damlaget. Det är dock en kamp med FK Sala eftersom sonen (Samuel Sillén) har startat det laget.

Det är snart jul, är det all in som gäller med julskinka, gran och alla tillbehör?
– Naturligtvis! Tomtar i överflöd, gran och annat pynt samt god mat.

Du har en son som startat en fotbollsklubb, hjälper du till i klubben?
– Jag försöker hjälpa honom så gott jag kan. Det jag kan göra är och hjälpa till i kiosken och det gör jag gärna. Har väl även varit städerska och städat efter matcherna.

Tror du att vi kan få ett lokalt elitlag i fotboll inom överskådlig framtid och vilken klubb kan det bli?
– Det kan bli svårt men förhoppningsvis kan Norrby SK damer bli ett sådant.

Om du fick ge bort en julklapp till en lokal spelare eller ledare, vem får den och vad får hen?
– Jag vill ge två julklappar och dessa är till mina barn som båda lägger ner mycket tid med att vara tränare i varsitt lag. Och det har ju gått bra för båda lagen i år.

Vilket är ditt största fotbollsminne och det kan vara lokalt eller något som hänt i den stora världen?
– Mitt personliga största minne var när Norrby SK vann ICA-cupen för ett herrans massa år sedan. Väldigt spännande med straffar som avgjorde det hela.
Sen glömmer man ju inte fotbolls-VM 1994.

Är det något annat vi ska förmedla våra läsare om Lena Krafth?
– Nej, det tycker jag inte.

Du får som avslutning tycka till om den lokala fotbollen och hur massmedia följer och rapporterar.
– Eftersom jag inte har någon lokaltidning, men de skriver ju väldigt lite om lokalfotbollen, så det är bra att ni finns. Ni skriver om alla lag i kommunerna så på så sett har man koll på den lokala fotbollen. Ni gör ett toppenjobb, avslutar Lena Krafth.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning