Jonas Ahlin. Foto: Maria Sjöberg


2 år sedan

Jonas släpper fotbollen – ”Ska fokusera på barnens aktiviteter”

Han tar en paus med fotbollen, men Jonas Ahlin kan mycket väl vara tillbaka på planen om ett år. Nu ska han få mer tid över för barnen och samtidigt bli en viktig person i nybyggda Hallbyggarna Power Arena.
– Jag kommer att verka som tränare samt anordna turneringar, företagsevent med mera, berättar 33-åringen som i många år spelat i Heby AIF.

 

Nyligen kanske du noterade att Jonas Ahlin ska bli platsansvarig och tränare i den nya nybyggda Hallbyggarna Power Arena i Sala.
Ja, ni som följer den lokala padeln har nog noterat att 33-åringen spelar en hel del och dessutom kanske är den ”vassaste” av alla lokala spelare i den snabbast växande sporten i Sverige.

Men det här är först och främst en sida för lokal fotboll och frågan är då given:
Blir det någon fotboll 2022?
– I år blir det inget spelande för mig. Jag säger inte att jag lagt skorna på hyllan för gott, jag är ung och har säkert någon mer säsong i mig framgent. För en gångs skull känner jag inget sug att spela. Dels vill jag ha möjlighet att fokusera ännu mer på mina barns aktiviteter och jag tycker det finns starka spelare i Heby AIF som kan driva laget säsongen 2022, säger Jonas.

Han har spelat många år i moderklubben och de senaste åren har han varit en viktig kugge för det unga laget. Men Jonas har även varit tränare – något som givetvis tar mycket tid.
Faktum är att han förra året spelade samtliga 1 980 minuter i de 22 matcherna i division 3 och det var han ensam om i Haif.
Men helt har han inte släppt Haifen.
– Jag försöker vara så aktiv jag kan i lagets herrkommité. Det finns fler personer där som lägger ner ett jättejobb som jag gärna hjälper till med.

Om du ser tillbaka på alla år du spelat hittills, vad är du mest nöjd med och vad är den största upplevelsen?
– Varje enskild säsong har varit upplevelse i sig. Alla lagkamrater och ledare genom åren har bidragit till upplevelser. Jag är mest nöjd med att vi genom åren har bibehållit en bra verksamhet som gjort att spelare, de allra flesta i alla fall, trivts väldigt bra och känts sig omhändertagna och uppskattade.

Men som redan nämnts, mycket talar för att Jonas bara tar ett sabbatsår – om ett år kan han vara tillbaka.
Var tror du Haif befinner sig om fem år?
– Jag hoppas och tror att vi befinner oss ungefär där vi är nu. Division 3 eller 4 tror jag är ett utvecklande klimat för de yngre spelarna som kommer från egna led. Jag hoppas Haif som förening kan locka andra lokala och eventuellt spelare mer långväga att spela för oss. En god kvalitet på spelare i ett lag tillsammans med en kunnig tränare och en seriös organisation bakom behövs för att bibehålla detta. Det finns olika vägar att välja för att komma dit. Vad som är rätt går inte att utvärdera förrän i efterhand, säger han.

Tillbaka till sporten padel. Jonas ska vara platsansvarig och tränare i Hallbyggarna Power Arena. Men han arbetar sedan några år även på Hälsan i Centrum.
Vad innebär det och hur mycket tid ska du lägga ned?
– Det är ett samarbete mellan Hälsan i Centrum och Hallbyggarna Power Arena. Jag kommer att verka som tränare samt anordna turneringar, företagsevent med mera. Vi har en vision om att starta upp en förening så det går att komma igång med ungdomsverksamhet på sikt.

Du spelar mycket padel, vad är det i sporten som du gillar?
– Precis som i vilken idrott som helst så finns det en gemenskap som jag tycker om. Spelet är lätt att lära sig och olika åldrar kan blandas hur som helst, säger Jonas Ahlin.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning