Balen Nouri, Sala FF. Foto: Niclas Bergvall


9 månader sedan

Balen Nouri fortsätter i en ny klubb i division 1 – nu på ostkusten

Balen Nouri, som senast spelade i den lokala fotbollen för Sala FF säsongen 2020, byter klubb igen. Han gick inför förra säsongen till FC Linköping FC som slutade jumbo i division 1. I samma serie spelade Oskarshamns AIK och det är Balens nya klubb. De slutade trea och var inte långt ifrån avancemang till Superettan.

 

Balen Nouri lämnade Sala FF inför förra säsongen för spel i division 1. Den nya klubben var FC Linköping City som spelade i den södra ettan.
Det var en säsong som sluta med jumboplats och degradering. För Balen däremot gick det bra, han spelade 24 av 30 matcher och slutade på andra plats i den interna skytteligan med sina sju mål.

Nu går flyttlasset vidare för Balen som återigen ska spela i division 1. Ny klubb är Oskarshamns AIK som slutade på tredje plats i fjol, för övrigt samma serie som FC Linköping City spelade i.
Det var endast fyra poäng upp till en plats i Superettan för Oskarshamn. Nu ska alltså Balen hjälpa till för att ta steget upp.

Det gick bra för dig förra året men klubben du representerade i division 1 åkte ur, ville de ha dig kvar?
– Jag pratade med Linköping efter säsongen, men jag hade bestämt mig tidigt att jag skulle flytta hem igen eller spela för en annan klubb och nu blev det Oskarshamn, säger Balen Nouri.

Nu ska du till Oskarshamns AIK, har du en agent som fixar ny klubb?
– Yes! Nu blir det Oskarshamn, det hade det nog inte gått om jag inte fått hjälp av Jan Stahre och Stahres Academy. Jag kom i kontakt med Janne för två år sedan och han har hjälpt mig med rådgivning och en massa annat. Så jag har fått min chans genom honom.

Blir det fotboll på heltid?
– Just nu är det bara fotboll. Vi får se om jag väljer att jobba eller inte. Jag klarar mig i alla fall.

Du var i topp på den interna skytteligan i en bottenklubb ifjol, var det de kvalitéerna Oskarshamn ville ha?
– De ser mig som en offensiv spelare, jag kommer att kriga för att ta en plats i laget och försöka hjälpa laget på mitt sätt.

Ni har spelat några träningsmatcher, hur har det gått och har du fått speltid?
– Jag har bara hunnit spela en match med Oskarshamn. Det var mot Värnamo och jag fick köra 70 minuter, avslutar Balen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning