Pernilla Andersson, Östervåla IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Heta Listan med fem spelare varav en Ferrari på prispallen

Här kommer säsongens tredje Heta Lista och det är fem fotbollsspelare som premieras denna vecka. En tjej och fyra killar men tjejen är ohotad etta på listan.
Åldersspannet är också stort bland grabbarna på listan men den äldsta har det gemensamt med den yngsta att de spelat i samma klubb, Heby AIF.

 

Det händer ju inte så mycket på den lokala fotbollshimlen just nu. Det är någon vecka kvar till skarpt läge men visst finns det saker som ska in på den Heta Listan.
Det är fem fotbollsspelare på veckans lista och längst upp hittar vi en tjej som är några snäpp över de fyra grabbarna som finns med på listan. Pernilla får vi säkert se flera gånger bland de fem under säsongen.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (1) Pernilla Andersson, Östervåla IF.
Sex mål och fyra assist förra veckan och den här helgen fyllde hon på med ett hattrick. Det är svårt att ta bort Pernilla från förstaplatsen på vår Heta Lista.
Nio mål på två matcher, ja vad säger man? Hon är otrolig, skyttedrottningen där uppe i norra Heby kommun. Motståndarförsvaren i division 2 darrar säkert redan.

2. (ny) Eric Boström, Västerfärnebo AIK.
Han har ett svårslaget rekord i Norrby SK när han krutade in 50 mål på en säsong. Sedan har han spelat i några föreningar där det inte blivit samma fina resultat.
Nu verkar han ha hittat “hem” i Västerfärnebo AIK för nu trillar målen in igen. Förra helgen i Kungsör blev det två stycken och två nya senaste helgen mot Gideonsbergs IF för Eric.

3. (ny) Noah Ferrari, Heby AIF. 
Klubben från tegelmetropolen Heby plockar fram nya talanger hela tiden och nu är det Noah Ferrari som står på tur.
Noah är född 2007 och har uppmärksammats av Upplands fotbollförbund. Det är 32 spelare som är uttagna till en träning i Enköping och allt kan sluta i en plats i länslaget.
Spel i seniorlaget har Noah redan provat på i länscupen för Heby AIF.

4. (ny) Fredrik “Nisse” Nilsson, Östervåla IF.
Tränaren i Östervåla IF:s damlag, Fredrik “Nisse” Nilsson, kan spela fotboll också. Som 52-åring hoppade han in när Östervåla IF saknade många ordinarie spelare.
Det var lovord från tränare Anders Mattsson efter matchen som sa så här: “Det var härligt att se ‘Nisse’ komma in med sin rutin. Han var riktigt bra!”

5. (ny) Emil Pettersson, Västerfärnebo AIK. 
Han är tillbaka i Västerfärnebo AIK och det med besked. Mot Gideonbergs IF den senaste helgen var det Emil som satte stopp för flera baklängesmål.
Fyra kvalificerade räddningar kunde vi räkna till och han blir en riktig tillgång till det nya division 3-laget.

På väg in: Hattrick funkar alltid bra.
Ut från Listan: Västerfärnebo AIK, Balen Nouri, Östervåla IF:s båda damlag och lokala talanger i distrikslagen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning