Rappen minns tillbaka till en mörk och kylig kväll i mars 2017.


1 månad sedan

“Mycket är sig likt och jag brinner fortfarande för att bevaka lokal fotboll”

Sala-Heby Fotbolls Carl-Henrik Rapp blir nostalgisk och minns en kylig kväll på Lärkan en vecka innan lanseringen av sajten.
“Det var en mörk och kylslagen kväll och jag frågade SFF:s dåvarande målvakt Emil Pettersson om han ville sätta på sig min GoPro-kamera på huvudet.”

 

Egentligen minns jag inte lanseringen av sajten den 7 april för fem år sedan särskilt väl.
Anledningen var att jag hade arbetat ett nattpass på mitt arbete och klev av passet en timme efter lanseringen.
Mitt första och kanske tydligaste minne från Sala-Heby Fotbolls födelse är egentligen en kväll veckan tidigare då snön vräkte ner över ett kylslaget Lärkan.
Precis som nu så stod då Azad Kalash på planen för att dirigera sitt Sala FF i snöyran.

Det var en mörk och kylslagen kväll och jag frågade SFF:s dåvarande målvakt Emil Pettersson om han ville sätta på sig min GoPro-kamera på huvudet för att filma lite videosekvenser.
Den alltid lika artige Emil ställde givetvis upp och gick “all in” för att fånga några fina räddningar till vår planerade öppningsvideo.

Niclas och jag samtalade med både Azad och andra ledare ur SFF:s stab och det framgick tydligt att de verkade uppskatta vårt initiativ över att bevaka den lokala fotbollen.
Vid sidan om planen tränade även Norrby SK:s herrar och jag passade på att filma några sekvenser även från deras träning.

Fem år senare är det mycket som är sig likt, även om plastmattan på Lärkan numera är utbytt.
Emil Pettersson spelar fortfarande lokal fotboll, men i år kommer han att stå på Lärkans gräs i moderföreningen Västerfärnebo AIK:s tröja.
Azad är Sala FF:s huvudtränare igen och Norrby SK tränar även i år på Lärkan under försäsongen.

Niclas har fortfarande den där hungern i sin röst när det pratas fotboll och Ove har alltid det där drivet att på sitt unika sätt berätta om matcher han beskådat.
Själv älskar jag alltjämt att stå bakom kameran för att försöka fånga den där perfekta fotbollsbilden – precis lika mycket som då.

Just den där känslan av att allt ändå är sig ganska likt gör att jag känner mig trygg i att gasa på ännu en säsong med Niclas och Ove.
I år kan vi dessutom se fram emot att det kommer att spelas hela säsonger för alla våra lokala lag.
Det är något som vi alla verkligen har längtat efter och som kör igång redan på lördag.
Men innan dess kommer jag se till att fira något väldigt speciellt – nämligen att vi lyckats köra fem hela år med det helt unika projektet Sala-Heby Fotboll.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning