Sala FF 2022. Foto: Carl-Henrik Rapp.


2 år sedan

Seriestart: Många har lämnat och många har kommit till Sala FF – “Det ser bättre och bättre ut”

Inställt i premiärhelgen för Sala FF men på långfredagen är det dags hemma på Lärkan. Många spelare har lämnat klubben som var startspelare förra säsongen. Det är dock en positiv lagledare Mats Swartling i Sala FF.
– Det bra ut trots att så många lämnat. Jag var orolig i början men det ser bättre och bättre ut.

 

Efter att Sala FF fick sin tänkta premiärmatch uppskjuten som skulle ha spelats mot Västerfärnebo AIK så är det nu dags.
Ny serie i år eftersom Sala FF flyttat från norra Svealandstrean till södra Norrlandstrean.
Det är ett nästan nytt Sala FF där många spelare har lämnat klubben men många har också anslutit.

Det har varit en lite stökig försäsong med inställda träningar på grund av väder och vind. De första fyra träningsmatcherna slutade med förlust men i genrepet visade Sala FF att det ordnar till sig.
När alla nya spelare har spelat ihop sig så kan nog Sala FF mäta sig med många av motståndarna i serien.
– Jag tycker det ser bra ut och vi har 22 spelare i träning och flera av dem visar klass, säger Mats Swartling, lagledare i Sala FF.

Seriepremiären närmar sig, känner ni er redo?
– Ja, det tycker jag för det har blivit bättre och bättre. Jag var lite orolig i början och då kändes det lite hemskt nästan.

Hur många träningsmatcher har ni spelat?
– Förluster på bortaplan mot Falu BS, BK30, Gusk och Avesta AIK. Seger i den sista träningsmatchen hemma på Lärkan mot Strömsbergs IF. Det var en riktigt skön seger för laget.

Vad kan man förvänta sig av er den här säsongen?
– Vi har tappat väldigt många startspelare från förra säsongen. Därför måste vi sänka målsättningen med det här unga laget men visst skulle det vara roligt att vara med på övre halvan.

Hur har försäsongen varit?
– Det har varit trassligt tycker jag. Vi har inte haft några inomhustider och har fått ställa in del träningar på grund av vädret. Trassligt som sagt.

Vilka blir nyckelspelare?
– Vi ser på hela kollektivet som nyckelspelare men det går inte att undvika att nämna Chika Francis Ezeh. Fantastiskt bra mot Strömsbergs IF den halvlek han spelade.

Är det någon spelare som tagit stora kliv under försäsongen?
– Då säger jag Mekseb Azazi Ahferom som jag tycker har utvecklats väldigt bra, säger Mats Swartling.

Lag: Sala FF.
Tränare: Azad Kalash.
Serie: Division 3 södra Norrland.
Placering i fjol: Femte plats i division 3 norra Svealand.
Nyförvärv: Servan Alagös, Gabriel Nerantzidis och Daniel Hannah, alla från Västerås IK, Jawad Mohammadi, Heby AIF, Yohannis Gizachew, Palestinska FF, Linus Elfving Stegnell, IK Oden, Yousef Celik, Åkra FC, Sebastian Castellanos Liw, Syrianska IF Kerburan, William Söderholm, IFK Eskilstuna, Elend Haci, Norrby SK, Carlos Medina, BK30. Plus tre uppflyttade juniorer.
Spelarförluster: Alex Awet, Velat Ucmaz, Ferat Ucmaz och Hassan Naser, Grällsta IF. Jakob Eklund, Ransta IK, Sunday Bale och Sean Kahn-On, Syrianska IF Kerburan, Elias Andersson Jirlind, IK Franke, Fidele Bonsage och Ebrahim Tajik, Gusk, Filip Bergvall och Rasmus Granholm Fredriksson, Heby AIF, James Papa Yeboah befinner sig utomlands, Stephen Komaketch kvällsjobb, Bader Mahfouz slutat. De är alla spelare som startade matcher förra säsongen.
Målsättning: Det skulle vara roligt om vi hamnar på övre halvan.
Seriefavorit: IK Franke och Forssa BK.
Premiär: Fagersta Södra hemma på Lärkan fredagen den 15 april klockan 13.00.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning