Vaik firar mål. Foto: Niclas Bergvall


5 månader sedan

Ingen förändring i toppen av Heta Listan – men en debutant tog sig in

Det börjar bli lite tjatigt men efter två vinster och 5-0 efter två matcher så är det svårt att ta bort dem från förstaplatsen. Tjejerna i Östervåla vill nog ha den platsen nu när de kommit igång med seriespelet.
En ung Ranstaspelare som avgjorde premiären är också med på listan. Snart kör alla serier igång så konkurrensen kommer att hårdna framöver.

 

Måndagar betyder som vanligt en Het Lista och denna måndag är inget undantag.
För tredje veckan i rad är det samma klubb som placerar sig högst upp på listan, nämligen ett stekhett Västerfärnebo AIK. Men nu har Östervåla IF:s damer startat seriespelet och ligger strax bakom.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (1) Västerfärnebo AIK.
De är kvar där uppe på första plats för tredje veckan i följd.
Ny seger i division 3 södra Norrland – nu mot Slätta SK “hemma” på Lärkan. Delad serieledning poängmässigt och inget insläppt mål av Emil Pettersson. Marcus Zilén och Eric Bostöm verkar bli jobbiga för försvarslinjerna i motståndarlagen.
En given förstaplats denna vecka men de får se upp med tvåan på listan.

2. (ny) Östervåla IF damer.
Det var seriepremiär den gångna helgen för Östervåla IF och det slutade med seger direkt. Gideonsbergs andralag fick se sig slaget med 4-1 av ÖIF.
Som vanligt kan vi väl säga så fanns Pernilla Andersson med i målprotokollet. De två första målen stod hon för.
Nästa helg har ÖIF stora möjligheter att ta sig upp ett steg till på listan, men då krävs nog en seger mot seriefavoriten Västerås SK på Lärkan.

3. (3) Ransta IK.
Ransta IK är kvar på bronsplats sedan förra veckan. I seriepremiären mot Hökåsen “hemma” på Lärkan blev det seger direkt.
Nyförvärvet Jakob Eklund, som är känd för att göra många mål, visade redan i premiären att så kan det nog också bli i hans nya klubb. Ledningsmål av “Jacke” och i slutet av matchen avgjorde 17-årige debutanten Sixten Malmqvist till tre poäng för Ransta IK i första seriematchen.

4. (ny) Sala FF:s damer,
Det spelades Sala Sparbank Cup på Lärkan i Sala. Fyra damlag som spetsade formen inför kommande seriestarter.
Deltagande klubbar var Sala FF, Norrby SK:s andralag, Tärnsjö IF och Skogsbo-Avesta IF. Alla lagen fick tre matcher var och Sala FF stod som slutsegrare på bättre målskillnad än NSK.
Hela 33 mål fick publiken se i de sex matcherna och bäste målskytt var Ebba Falk i NSK som gjorde sex mål.

5. (ny) Sixten Malmqvist, Ransta IK.
Endast 17 år och debutant i Ransta IK:s seriepremiär när han fick hoppa in i matchen med en kvart kvar. Matchvinnare blir han i minut 89 när han gör segermålet till 2-1 för Ransta IK. Han klippte till från 20 meter och bollen hamnade till höger om målvakten.
– Jag hann inte tänka så mycket, det var bara att klippa till, sa Sixten efter matchen.

På väg in: Seriepremiärer och tremålsskyttar.
Ut från Listan: Heby AIF, påskcup på Lärkan, Alexander Söderström och Jacke Eklund.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning